Почетак Актуелно Мајданпек Јунска производња РБМ-а за 100 тона већа од мајске

Јунска производња РБМ-а за 100 тона већа од мајске

1 друго читање
0
0
1,527

 Најбоље од почетка године

Произведено више од 1.500 тона бакра у концентрату са пратећим количинама сребра и злата
РБМ
. – Иако нисмо потпуно одговорили планским захтевима, јунска производња је солидна и за око 100 тона већа од мајске, чиме је настављен тренд њеног раста у овој години. То је добар резултат када се има у виду чињеница да је и прошлог месеца било послова чији је значај изједначаван са производњом због важности за будући рад рудника, попут водоснабдевања, одводњавања и других – каже Бранислав Томић, директор Рудника бакра Мајданпек, оцењујући јунски учинак.
Током јуна на Јужном ревиру била су активна радилишта „Андезитски прст“ и „Исток 1“.
Настојећи да флотацији испоручимо довољно руде, озбиљан проблем имали смо у чињеници да је просечно радило 10 тешких возила, што је 70 одсто потребних за остварење плана. Додатне тешкоће задавао нам је недостатак помоћне механизације за којом има потребе на копу, на одржавању за багере и транспортну механизацију, али и за отварање копа, будући да се показало да опслуживање свих само једним багером утиче да производни резултати буду овакви – истиче Андреја Марковић, помоћник директора РБМ-а за рударство.
Да коначан резултат од преко 1.500 тона бакра у концентрату, са пратећим количинама сребра и злата, ипак буде добар, у великој мери допринео је добар садржај бакра у руди која је стизала са „Андезитског прста“.

Сву руду испоручену са површинског копа прерадили смо у захтеваном квалитету и са искоришћењем од близу 85 процената, упркос проблемима са којима смо се и у прошлом месецу суочавали и другим пословима које смо морали да обављамо упоредо са производњом односно, прерадом руде – каже Јелена Ђурић, управница Флотације.
Јулски план производње је много захтевнији у поређењу са претходним месецима и запосленима у Руднику бакра Мајданпек намеће више ангажовања за постизање жељеног резултата.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Мајданпек

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…