Почетак Посете Кинески металурзи посетили РТБ Бор

Кинески металурзи посетили РТБ Бор

7 друго читање
0
0
980
Кинески металурзи посетили РТБ Бор

ТЕХНИЧКИ ФАКУЛТЕТ – Почетак школске године (Open-day) и Октобарско саветовање рудара и металурга били су згодна прилика да Технички факултет, а потом и РТБ, посете млади металуршки стручњаци из Кине – Jaru Vang и Čong Čen – са Централног јужног универзитета у Čang-ša, област Hjunan (Кина).
Кинески металурзи посетили РТБ БорПосета је остварена у оквиру билатералног међународног пројекта између Србије и Кине на коме учествују стручњаци са Катедре за металуршко инжењерство овдашњег факултета и Централне лабораторије за металургију Кине. Руководилац пројекта с наше стране је проф. др Драгана Живковић, а са кинеске проф. др Jong Du.
Поред гостију из Кине, Факултет и РТБ су посетили и доц. др Наталија Долић са Металуршког факултета у Сиску Универзитета у Загребу (Хрватска) и Милена Премовић са Факултета техничких наука из Косовске Митровице.Кинески металурзи посетили РТБ Бор
Током боравка у Бору (од 30. септембра до шестог октобра) млади стручњаци са страних универзитета посетили су погоне Рудника бакра Бор и Топионице и рафинације бакра где их је Бобан Тодоровић, директор ТИР-а, упознао са процесом увођења нове технологије топљења и добијања сумпорне киселине. Посебан доживљај била је посета подземном кафићу у Јами.
Такође, уприличен је и састанак гостију из иностранства са студентима металургије и наставницима Металуршког одсека Техничког факултета у Бору на коме су размењена искуства студирања на наведеним институцијама високог образовања.

Још повезаних текстова
В Љубиша Алексић
Више текстова Посете

Оставите одговор

Погледајте и

„Зиђин“ постао већински власник и „Невсуна“

За више од 1,66 милијарди канадских долара кинеска компанија преузела је (28. децембра) 89…