Почетак Актуелно Мајданпек Ко пали депонију смећа у Мајданпеку?

Ко пали депонију смећа у Мајданпеку?

4 друго читање
0
0
965
Ко пали депонију смећа у Мајданпеку?

Рударска цистерна гаси пожар

Непозната лица пале депонију, па дим и смрад угрожавају град и поједине погоне РБМ-а – За гашење пожара РБМ ангажује велику цистерну, што представља и велики трошак

МАЈДАНПЕК. – Депонија смећа у Мајданпеку, која се налази у кругу Рудника бакра (близу јаловишта „Беле воде“), задаје велике проблеме Мајданпечанима. Непозната лица, вероватно у потрази за секундарним сировинама, свакодневно пале ватру, па дим, гареж и смрад, у зависности од руже ветрова, угрожавају град и поједине погоне РБМ-а.

Уместо да полива рударске путеве и спречава ширење прашине, рударска цистерна гаси ватру на депонији.

Ко пали депонију смећа у Мајданпеку?Већ неколико дана, готово у свакој смени, пола радног времена проведемо овде гасећи ватру. Ни новом цистерном, са 40 кубика воде, не добијамо битку са ватром коју распламсава ветар. Видео сам неколико пута истог човека који овде пали ватру. – каже Дејан Митић, возач тешких возила у РБМ-у који управља новом цистреном.

Само пут раздваја градску депонију од платоа који је у РБМ-у припремљен за монтажу новог багера. За који дан, када делови буду почели да пристижу, ту ће се радити по цео дан у отежаним условима ако се у међувремену проблем не реши.

Ко пали депонију смећа у Мајданпеку?Дим са депоније појединци без икаквог основа повезују са активностима у Руднику. И сами видите одакле све потиче. Ми у РБМ-у, понашајући се као друштвено одговорна фирма, покушавамо да ово угасимо, да санирамо колико можемо у општем интересу, али бојим се да се само вртимо у круг – каже Бранислав Томић, управник Копа „Јужни ревир“.

Енес Шившић, директор ЈКП „Комуналац“, каже да је обавестио полицију и службу обезбеђења РБМ-а да НН лица пале сметлиште и да је надлежним инспекцијским органима пријавио власнике свиња које се хране на депонији. По његовим сазнањима надлежни су већ предузели мере да се овај проблем реши.
Ко пали депонију смећа у Мајданпеку?

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Мајданпек

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…