Почетак Култура „Колектив“ напунио 74 године, честитале му Зорана Михајловић и Анђелка Атанасковић

„Колектив“ напунио 74 године, честитале му Зорана Михајловић и Анђелка Атанасковић

0 друго читање
0
0
928

Рођендан најстаријег привредног листа

Године постојања и „минули рад“ без дана бенефиција необорив су доказ квалитета „Колектива“, и то је нешто што нико никада неће моћи да му оспори и/или заборави. Градећи репутацију напорним радом, трудом и залагањем свих његових новинара и уредника, „Колектив“ је био и остао темељни хроничар привредних збивања не само у Бору и Мајданпеку, већ и у целој Тимочкој Крајини
„Колектив“ данас слави 74. рођендан, па најпре да кажемо хвала свима који су му честитали. То су, поред осталих, учинили потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић, министарка привреде Анђелка Атанасковић, начелник Борског управног округа Владимир Станковић, градоначелник Бора Александар Миликић, председник општине Мајданпек Драган Поповић.
Доживљавајући „Колектив“ као читанку српског рударства, потпредседница Владе Србије истиче у честитки да не сумња у то да ће сви битни догађаји у рударском сектору Србије бити забележени на његовим страницама и сматра да су године које лист „гази“ вредне пажње и поштовања. Друга министарка, она чији је ресор привреда, пожелела је „Колективу“ да још дуго траје, али и да задржи аутентичност и концепцију по којој је препознатљив.
Без, како каже, намере да ласка, начелник Борског округа у честитки наводи да се „Колектив“ прати, уважава и цитира, али и да се коментари са његових страница често у интегралном облику преносе даље. Градоначелник Бора „Колектив“ сматра сведоком и тумачем историје рударења и веродостојним хроничаром развоја борских рудника, а председник општине Мајданпек да га традиција обавезује на даље трајање.
Године постојања и „минули рад“ без дана бенефиција необорив су доказ квалитета „Колектива“, и то је нешто што нико никада неће моћи да му оспори и/или заборави. Сама чињеница дугог опстанка на медијској сцени и успеха у очувању интегритета, довољно говори о угледу „Колектива“. Првог новембра давне 1947. године постао је барјактар објективног, тачног, поузданог и добронамерног информисања не само у Бору и Тимочкој Крајини, већ у целој ондашњој великој Југославији. Јер, поред „Политике“, дуго је био једино средство информисања и „прозор у свет“. Градећи репутацију напорним радом, трудом и залагањем свих његових новинара и уредника, „Колектив“ је пуних седам и по деценија темељни хроничар привредних збивања.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Култура

Оставите одговор

Погледајте и

Редовно одржавање опреме кључ за боље еколошке ефекте и већу ефикасност борске топионице

Десетодневна контрола рада металуршких агрегата У оквиру застоја још једном су прегледана …