Почетак Актуелно Купци РТБ-ових производа и услуга задовољни њиховим квалитетом

Купци РТБ-ових производа и услуга задовољни њиховим квалитетом

6 друго читање
0
0
874

Средња оцена 4,89!

Анкета, којом су била обухваћена 22 купца са домаћег тржишта и 20 са иностраног, рађена је у склопу обавеза комбината бакра везаних за функционисање интегрисаног система менаџмента (ИМС). – Од домаћих купаца петицу као средњу оцену добили смо од „Ваљаонице бакра“ Севојно, „Пометон ТИР“ Бор, „Траyал“ Крушевац, а из света је стигла из Лондона, Женеве, Сингапура, Турске. – Сви анкетирани подржали покретање пројекта преласка РТБ-а на нове верзије стандарда СРПС ИСО 9001 и СРПС ИСО 14001. – С. Буђелан: Идуће године очекује нас и измена постојећег стандарда ОХСАС 1801:2008
Купци РТБ-ових производа и услуга задовољни њиховим квалитетомРТБ
. – Средња оцена (од један до пет) свих анкетираних купаца РТБ-ових производа (катодног бакра, племенитих метала, бакар-сулфата, сумпорне киселине, соли метала) и услуга је 4,89! Анкета са питањима да ли сте генерално задовољни испуњењем захтева и очекивања из уговора, квалитетом наших производа/услуга, испуњавањем рокова из уговора и ефикасношћу међусобне комуникације прослеђена је купцима са домаћег тржишта (22), од којих су 19 одговорили, као и са иностраног (20), од којих су 17 одговорили. Од домаћих купаца петицу као средњу оцену добили смо од „Ваљаонице бакра“ Севојно, „Пометон ТИР“ Бор, „Траyал“ Крушевац, а из света је стигла из Лондона, Женеве, Сингапура, Турске. . . Када је реч о производима, „чисту“ петицу заслужили су племенити метали.
Купци РТБ-ових производа и услуга задовољни њиховим квалитетомОва анкета је рађена, како нам је рекао Славиша Буђелан, представник руководства РТБ-а за квалитет, у склопу обавеза везаних за функционисање интегрисаног система менаџмента (ИМС) – састоји се из сертификата СРПС ИСО 9001:2008, СРПС ИСО 14001:2005 и ОХСАС 18001:2008 који обухватају све процесе у РТБ-у. ИМС, који комбинат бакра поседује већ три године, иначе, обавезује га и на мерење задовољства купаца производа и услуга.
Кроз ову анкету „провукли“ смо и питање да ли подржавате пројекат преласка РТБ-а на нове верзије стандарда ради обостраног несметаног наступа на тржишту продаје наших производа. То је урађено зато што и купци или од наших производа праве своје или тргују њима на тржишту и потребно им је да имају сертификате о квалитету. Сви купци су подржали покретање овог пројекта. У наредних годину дана чека нас пројекат преласка постојећег ИМС-а на нове верзије стандарда, пошто су се 2015. године променили стандарди 9001:2008 и 14001:2005 који се односе на процесе и заштиту животне средине. Такође нас очекује и измена постојећег стандарда ОХСАС 1801:2008 који треба да добије верзију 2015 или 2016. Важење сертификата ИМС РТБ Бор истиче 14. септембра идуће године и до тада смо дужни да обавимо ресертификацију нашег система по новим стандардима – истакао је Буђелан.

Наш саговорник додаје да се добијањем сертификата према новим верзијама комбинату бакра омогућава да настави неометано производњу и продају својих производа на тржишту, уз обезбеђење свих услова који се односе на квалитет производа и услуга, испуњавање свих законских норми за БЗНР, ЗОП и ЗЖС, као и друштвене одговорности и тако испуне сви захтеви постављени модерном и успешном предузећу. Поседовање ових сертификата представља начин за ефективно и ефикасно управљање организацијом, квалитетом производа и задовољење свих заинтересованих страна, пре свега, купаца.
Још повезаних текстова
В Јасмина Станојевић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Жене ZiJina: Весна Трајковска из Фабрике сумпорне киселине

Ништа не промиче њеном будном оку У постројењу за прераду отпадних вода даме су махом за к…