Почетак Актуелно Курс за водеће оцењиваче по стандардима ИСО 9001

Курс за водеће оцењиваче по стандардима ИСО 9001

8 друго читање
0
0
851

 Стручњаци за систем квалитета

 

Основна идеја је да се људи оспособе за увођење система управљања квалитетом, али и да постану интерни и екстерни проверавачи. – Обавеза РТБ-а, према уговору са Лавалином, јесте да интегрисани систем квалитета уведе до краја наредне године

Стручњаци за систем квалитетаРТБ. – Од 18. до 22. фебруара у Брестовачкој Бањи је организована петодневна обука за водеће оцењиваче према стандардима ИСО 9001. По речима предавача мр Милана Ивановића, директора Lloyd’s RQA за Србију, основна идеја курса је да се људи оспособе за увођење система управљања квалитетом, али и да постану интерни (у својим предузећима) или екстерни проверавачи (у неком сертификационом телу). – Овај курс је међународно регистрован, тако да ко положи завршни испит добија диплому признату у свету, што је веома вредна квалификација која у професионалном развоју може помоћи свима који желе да се баве системом квалитета. Сви који су похађали курс добијају сертификат, разлика је у томе што ће, уколико положе испит на сертификату писати успешно, а у супротном да су га само похађали. Међутим, и са њим могу да обављају интерне провере – нагласио је Ивановић.
Стручњаци за систем квалитетаОд Славише Буђелана, помоћника директора ТИР-а за квалитет, сазнали смо да је ово прва оваква обука у РТБ-у. Њоме је било обухваћено седморо басенских стручњака (по два из РБМ-а и ТИР-а и три из РББ-а). – То су највиши курсеви за систем квалитета у земљи који дају знање за екстерне провераваче. Досад само двоје у ТИР-у имају положено по стандардима 9001, а нико за 14000 и 18000. У марту ћемо организовати курсеве и за ова два стандарда, јер нам је то неопходно да би се оформила група најбоље обучених људи који ће предводити увођење интегрисаних система управљања квалитетом у РТБ-у. Наша обавеза према уговору са Лавалином је да интегрисани систем квалитета уведемо до краја наредне године. Пошто је пут дуг и обиман (од предузећа се очекује да се реструктурира), идеја је да се оформи уски круг највећих познавалаца стандарда, одабере будући консултант са којим ћемо заједно радити у ове две године и, надамо се, успешно довести цео пословни систем до сертификације интегрисаних система управљања квалитетом – рекао је Буђелан.

Још повезаних текстова
В Јасмина Станојевић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Жене ZiJina: Весна Трајковска из Фабрике сумпорне киселине

Ништа не промиче њеном будном оку У постројењу за прераду отпадних вода даме су махом за к…