Почетак Актуелно Long: Најдубље поштовање и најискреније честитке рударима, они су понос борске индустрије бакра

Long: Најдубље поштовање и најискреније честитке рударима, они су понос борске индустрије бакра

16 друго читање
0
0
3,426
Long: Најдубље поштовање и најискреније честитке рударима, они су понос борске индустрије бакра

„Чека нас много посла“

龙翼:矿工们是波尔铜业的骄傲,对他们极为尊重

Верујем да ће компанија Serbia Zijin Bor Copper, са сјајном перспективом у оквиру пројекта „Један појас, један пут“, који управо успешно напредује, сигурно постати потпуно нови модел тесне сарадње између Србије и Кине и узор челично јаког пријатељства између наша два народа, наводи се, поред осталог, у честитки генералног директора Компаније Long Yi-a упућеној рударима Бора и Мајданпека поводом Дана рудара Србије
Long: Најдубље поштовање и најискреније честитке рударима, они су понос борске индустрије бакраSERBIA ZIJIN BOR COPPER
. – Поручујући да се Компанија ослања на тесну сарадњу колега из два различита културолошка света и сада и у будућности, те да постепено ради на проширењу њене велике породице, генерални директор Long Yi честитао је рударима Бора и Мајданпека њихов празник, Шести август, следећим речима:
“Борска индустрија бакра има историју дугу преко сто година, искусила је бројне успоне и падове и није било нимало лако да се одржи до данас. Зато, најпре, велико хвала вашим прецима, рударима, они су вечити понос борске индустрије бакра. Вечна им слава и хвала! Истовремено, желим да се захвалим Влади Републике Србије на помоћи и подршци, као и свим запосленима на уложеном труду.
Од 18. децембра 2018. године прошло је већ осам месеци од нашег заједничког улагања и заједничког пословања. Преузимањем дела Компаније јасно смо показали одлучност да ћемо тесно сарађивати, нисмо се делили на српске и кинеске раднике, већ смо заједно радили као радници борске индустрије бакра. Стварност је показала да смо, радећи вредно као припадници борске индустрије бакра, у првој половини 2019. године постигли завидне резултате. Резултати нашег рада су заједнички плодови нашег заједничког труда. Овом приликом, желим да се најискреније и са дубоким поштовањем посебно захвалим свим рударима.
На Балкану, Компанија Serbia Zijin Bor Copper DOO је први инвестициони пројекат Корпорације “Zijin” која се бави индустријом бакра. И кинеска и српска Влада, као и најодговорнији руководиоци из седишта Корпорације, од самог почетка и непрекидно показују колико велики значај придају овом пројекту. Прошлог месеца у посету су нам долазили високи званичници кинеске Владе и представници Корпорације индустрије бакра Zijin. Наши цењени гости обишли су све производне погоне и потврдили да је напредак у нашем послу очигледан. Похвалили су посвећеност, стручност и огроман труд српских радника.Верујем да ће Serbia Zijin Bor Copper DOO, са сјајном перспективом у оквиру пројекта “Један појас – један пут”, који управо успешно напредује, сигурно постати потпуно нови модел тесне сарадње између Србије и Кине и узор челично јаког пријатељства између наша два народа.
Компанија се ослања, и у будућности ће се ослањати на тесну сарадњу колега из два раличита културолошка света. Истовремено, постепено ради и на проширењу наше велике породице омогућавајући пријем младих колега из Србије, који ће заједно са нама вредно радити и борити се. Од почетка године запослили смо 280 нових радника из Србије, у будућности ће бити још радних места на којима ће нам бити потребан подмладак.
У другој половини године чека нас много посла. Што се тиче производње, повећаћемо динамику ремонтовања, према утврдјеном плану појачаћемо послове на одржавању опреме, уз загарантован квалитет одржавања и стопу искоришћености. Истовремено, рационалним коришћењем новокупљене опреме: багера, рударских камиона, бушалица и осталог повећаћемо количину раскривке, ископина и количину прерађене руде. Прошле недеље на површински коп “Велики Кривељ” стигао нам је нови “коматсу” багер ПЦ4000, који ће утицати на капацитет производње. У другој половини године Компанија ће започети радове на реконструкцији, проширењу и изградњи пројеката у Мајданпеку и топионици. У исто време, започећемо и улагања у руднике “Велики Кривељ”, “Јаму” и “Ново Церово”.
Истовремено са постепеним повећавањем производње, Компанија појачава и бригу о безбедности и заштити животне средине учесталим инспекцијама и сталним контролама, како бисмо на време открили и отклонили опасности по безбедност и животну средину. Компанија убрзано ради на изради пројеката опреме за смањење процента сумпора у отпадним гасовима топионичких постројења. Очекујемо да ће израда пројеката бити завршена овог месеца, а изградња ће бити убрзана у процесу технолошке трансформације и проширења топионице, како бисмо испунили стандардом предвиђене вредности отпадних гасова. Свесрдно сарађујемо са представницима власти на свим нивоима, као и са локалним заједницама, како бисмо сви заједно, улажући напоре, сачували плаветнило и чистоту борског неба.
На крају, желим да се још једном захвалим Влади Републике Србије на подршци, помоћи и поверењу. Хвала браћи и сестрама из Србије, посебно из Бора и Мајданпека, хвала бројним рударима који су улажући велику снагу и труд, заједно са нама, прихватили тешко бреме одговорности како бисмо сви заједно остварили унапређење и процват борске индустрије бакра. Срећно!”

Још повезаних текстова
В admin
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Реакција на неодговорно понашање активиста НВО

СРБИЈА ЗИЂИН КОПЕР. – На планини Старица, на којој компанија Србија Зиђин Копер у ци…