Почетак Актуелно Лопови неуморни током новогодишњих и божићних празника

Лопови неуморни током новогодишњих и божићних празника

6 друго читање
0
0
1,353
Лопови неуморни током новогодишњих и божићних празника

На Божић највише покушаја крађе

Њих 269 дрзнуло се да на најрадоснији хришћански празник 27 пута покуша да украде секундарни бакар из погона Serbia Zijin Copper. – У првој седмици Нове године укупно 747 људи покушало у 86 наврата да отуђи имовину компаније. – Петог јануара борска полиција у комбију пронашла 1.762 килограма секундарног бакра, а заплењено је и 240 литара дизел-горива, као и пет алуминијумских високонапонских кабли које су отуђене приликом припреме терена за израду новог колектора
SZC
. – Лопови не празнују! Штавише, најактивнији су и овога пута били током новогодишњих и божићних празника. Њих 269 дрзнуло се да на најрадоснији хришћански празник, дакле само у једном дану, чак 27 пута покуша да украде секундарни бакар из погона Serbia Zijin Copper. Сви су осујећени у тој намери и удаљени из фабричког круга пре него што су успели да изнесу „плен“ који је тога дана био „тежак“ 314 килограма. Другог дана Божића, 8. јануара, њих 130 је у 12 покушаја пробало да украде око 200 килограма бакране шљаке и одливака. Том приликом су две особе предате полицијској управи на даље поступање, док су остали удаљени са лица места.
У првој седмици Нове године укупно је 747 људи, у 86 наврата, покушало да отуђи тону секундарног бакра и осталог отпадног метала.
Најефикаснија акција хватања крадљиваца на делу догодила се 5. јануара, када су припадници Министарства унутрашњих послова у Бору ухапсили суграђанина П.С. (1995) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело тешка крађа. Под сумњом да је у протеклих месец дана, у неколико наврата, из круга компаније у којој је однедавно запослен украо 1.762 килограма секундарног бакра, полиција га је зауставила и у комбију пронашла украдени бакар који је, како се претпоставља, намеравао да прода. По налогу Основног јавног тужилаштва у Бору, одређено му је најпре задржавање до 48 сати, након чега је, уз кривичну пријаву, приведен тужиоцу.
Истога дана заплењено је и 240 литара дизел-горива, као и пет алуминијумских високонапонских кабли које су украдене приликом припреме терена за израду новог колектора.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Зиђин у сусрет Дану рудара Србије поново организовао ликовну колонију

Почео “Зиђин Арт 2024” Србија Зиђин Копер и Србија Зиђин Мајнинг настоје да промовишу екон…