Почетак Корпоративна одговорност Мајданпечка фонтана поново на месту

Мајданпечка фонтана поново на месту

2 друго читање
0
0
779

 Нови сјај симбола града

 

Оштећена конструкција фонтане замењена је новом у машинској радионици Производних услуга Рудника бакра. – Општина је набавила бакарни лим, а опшивање је донација фирме „Златни Тимок“ из Сврљига са којом РБМ сарађује

МАЈДАНПЕК. – Фонтана у центру Мајданпека, један од симбола овог рударског града, поново је на свом месту, будући да је за само месец дана решен проблем због којег је конструкција морала на „генералку“ како би још дуго могла да функционише и притом не угрожава безбедност људи. Рудник бакра Мајданпек је, као и у бројним приликама до сада, показао друштвену одговорност и помогао да ово обележје града под Старицом то буде још дуго.
Радници Производних услуга урадили су потпуно нови „костур“ фонтане од лима и профила водећи рачуна да ништа не промене у односу на њен некадашњи изглед – каже Неђељко Чавић, управник ПУС-а. – Било је проблема при изради конструкције, будући да је за све требало правити шаблоне, како би задржали све њене карактеристике. Ослањање фонтане осмислили смо додатним металним постољем које је обложено гумом ради заштите од корозије, а повезивање са бетоном специјалном масом – полимагом. Бакарни лим набавила је Општина Мајданпек, а опшивање конструкције је донација фирме „Златни Тимок“ из Сврљига са којом РБМ пословно сарађује. Реч је о фирми која одавно ради са бакарним лимом и показује пуну професионалност.

Бакар је тежак и незахвалан за рад, осетљив је, мекан и мора пажљиво с њим. Тешко се вари, па треба бити крајње обазрив – вели Драгиша Ђорђевић, власник „Златног Тимока“.- Најважније је да смо успешно обавили посао и допринели да Мајданпек опет може да се похвали својим фонтаном.
То је и мишљење већине Мајданпечана.
Генерације су одрастале, стасавале и имале важне животне тренутке уз фонтану коју је, као “симбол рудара, рудника и новог Мајданпека”, далеке 1961. године пустио Мирко Бизјак, тадашњи директор Рудника бакра Мајданпек. Наша је обавеза да та важна места у животу Мајданпечана сачувамо за будуће нараштаје – подсећа Бранислав Томић, први човек Рудника бакра Мајданпек и наводи да ће, као и увек, у складу са могућностима, водеће предузеће помагати свој град. А, уз своју фонтану Мајданпек је препознатљив и – лепши!

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Корпоративна одговорност

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…