Почетак Корпоративна одговорност Мајданпечкој болници уручена драгоцена хируршка опрема

Мајданпечкој болници уручена драгоцена хируршка опрема

10 друго читање
0
0
996

Два милиона динара за модернизацију оперативног блока

Захваљујући новој хируршкој опреми и инструментима лекари ће са једног места моћи да прате све виталне функције животно угрожених пацијената, а њеном употребом биће постигнут стандард оптималног лечења најтежих болесника. – Централна мониторска јединица и три пацијент-монитора, 10 антидекубиталних душека, хируршки ретрактор и инструмент за лигирање набављени су захваљујући средствима Serbia Zijin Copper која су обезбеђена кроз донацију вредну два милиона динара
МАЈДАНПЕК
. – Представници Serbia Zijin Copper уручили су (10. новембра) лекарима Опште болнице у Мајданпеку вредну и преко потребну хируршку опрему. Централна мониторска јединица и три пацијент-монитора, 10 антидекубиталних душека, хируршки ретрактор и инструмент за лигирање набављени су захваљујући средствима компаније која су обезбеђена кроз донацију вредну два милиона динара. Ова опрема и инструменти, како се чуло приликом примопредаје, помоћи ће лекарима да са једног места прате све виталне функције животно угрожених пацијената, а њеном употребом биће постигнут стандард оптималног лечења најтежих болесника.
Здравствене установе имају изузетан значај у функционисању сваке локалне заједнице, па је природно што компанија води рачуна о томе да њени запослени и сви становници Мајданпека имају квалитетну здравствену заштиту. То је и део животног стандарда, посебно у условима актуелне пандемије ЦОВИД-19. Запослени у здравству још увек имају веома важне и осетљиве задатке на том „фронту“, те их у Кини називамо белим анђелима – рекао је заменик генералног директора Serbia Zijin Copper Јиан Хеyуан.
Директор мајданпечке здравствене установе др Никола Стефановић захвалио се у име мајданпечке болнице за драгоцену донацију. – Лекари ће захваљујући купљеној опреми имати лакши увид у стање пацијената са обољењима које прати најтежа патологија, а са новим хируршким инструментима заокружићемо и модернизацију оперативног блока – истакао је др Стефановић.
Набављена хируршка опрема вреди 1,35 милиона динара и у мајданпечку болницу стигла је крајем октобра. Већ је у употреби, па су представници Serbia Zijin Copper у друштву домаћина разгледали оперативни блок и упознали се са њеном применом, а пацијентима су пожелели брз опоравак.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Корпоративна одговорност

Оставите одговор

Погледајте и

Редовно одржавање опреме кључ за боље еколошке ефекте и већу ефикасност борске топионице

Десетодневна контрола рада металуршких агрегата У оквиру застоја још једном су прегледана …