Почетак Актуелно Мајданпек се припрема за обележавање Дана рудара

Мајданпек се припрема за обележавање Дана рудара

2 друго читање
0
0
1,622

 У знаку 55 година рада

Мајданпек се припрема за обележавање Дана рудараМАЈДАНПЕК. – Централна прослава овогодишњег Дана рудара Србије биће одржана у Мајданпеку, као прилика да се истовремено обележи и 55 година рада обновљеног Рудника бакра. Уз пригодан програм, запослени у РБМ-у и Мајданпечани ће, са званицама и гостима, обележити свој празник.
Мајданпек се припрема за обележавање Дана рудараТрадиционално рударско окупљање биће прилика да се овогодишњим добитницима уручи највише басенско признање, награда “Инжењер Шистек”, као и да Самостални синдикат металаца Србије сатовима награди најбоље рударе из читаве државе. Први пут ће, поводом Дана рудара, најбољима у својим редовима пригодна признања доделити и Грански синдикат индустрије, енергије и рударства “Независност”.
Целодневним програмом предвиђен је пријем за осморо запослених у Руднику бакра Мајданпек, који су између два празника радни статус заменили пензионерским, а затим и заједнички обилазак изложби које су у граду приређене поводом Дана рудара. У Градској галерији, Удружење за Мајданпек је и ове године припремило традиционалну изложбу фотографија “Из живота старог Мајданпека” чији ће посебан део бити изложба “Мајданпечани”, а у фоајеу ће своје фотографије “Мајданпек између два празника рудара” приказати млади мајданпечки фотограф Милан Клческо.

Поред тога, заинтересовани ће у мајданпечком Музеју моћи да погледају изузетно занимљиву тематску изложбу „Геоприрода подручја Мајданпека и Чоке Марин“, аутора мр Перише Живковића, а у плану је и посета Рајковој пећини.
Градски базен у Мајданпеку ће 6. августа организовати ноћно купање уз пригодан музички програм, а са посебном пажњом се најављује и неизоставни шестоавгустовски концерт у центру града. Ове године, Мајданпечане и њихове госте ће на Дан рудара забављати “амбасадор српске трубе” Дејан Петровић са својим “Биг Банд” оркестром.
Победници Гуче свираће и у Бору дан касније, 7. августа, са почетком у 20 сати у амфитеатру Дома културе.
Уочи Дана рудара Србије и Дана РТБ-а Бор, 5. августа, у Народној библиотеци у Бору биће промовисана књига “Тај дивни Бор”, публицисте и књижевника Мирослава Радуловића.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Реиндустријализација металуршких капацитета донела Боранима чист ваздух и боље услове рада

Србија Зиђин Копер решила једновековни проблем загађења ваздуха у Бору Ћу Гуоџу: Пројекат …