Почетак Актуелно Мајданпек Мајданпек већ 40 сати без струје

Мајданпек већ 40 сати без струје

5 друго читање
0
0
524

Град у колапсу 

 

Нема струје, воде, грејања, телефоније, не раде школе и обданишта. – Пристигла помоћ РТБ-а Бор и ЕМС-а, па су грађанима већ подељене веће количине воде и хлеба, а данас ће, уз нове количине, бити подељено и 10.000 топлих оброка
Мајданпек већ 40 сати без струјеМАЈДАНПЕК
. – Пуних 40 сати подручје општине Мајданпек је без струје. У граду зато нема ни воде, ни грејања, не функционише телефонски саобраћај са изузетком мобилне мреже 063, а већ други дан не раде обданишта и школе. Виталне службе, Дом здравља и Општа болница, функционишу и према јутрошњим информацијама, на срећу, нису имали превише посла.
Ситуација је и даље најтежа у Руднику бакра Мајданпек где запослени воде грчевиту борбу са временским неприликама како би очували постројења и спречили веће хаварије будући да је прекид у снабдевању струјом означио и прекид производње. Комплетан менаџмент је све време на терену на свим кључним местима са радницима који показују пуну одговорност у оваквим околностима. Осим тога показује и велику друштвену одговорност: помаже здравственим установама, јавним предузећима и службама од посебног значаја, екипама ЕМС-а на терену.
Мајданпек већ 40 сати без струјеЗаједничка помоћ РТБ-а Бор и ЕМС-а грађанима Мајданпека стиже од јуче захваљујући ангажовању челних људи ових државних предузећа, Благоја Спасковског и Николе Петровића. Активисти Црвеног крста и људи из Синдиката рудара РБМ-а однели су болници, самачким, старачким домаћинствима, те другим угроженим породицама са евиденције Центра за социјални рад и патронажне службе, пијаћу воду и хлеб, остатак је подељен грађанству, а данас ће уз нове количине бити подељено и 10 хиљада топлих оброка. Најављено је да ће данас и Црвени крст Србије послати шест хиљада литара пијаће воде.
Када ће се нормализовати снабдевање електричном енергијом није познато, али зна се да ће тек неколико сати након доласка струје моћи да се рачуна на нормализацију водоснабдевања, а онда и грејања. У Мајданпеку се сви надају да ће квар ускоро бити отклоњен, јер је све теже живети и радити у овим условима.
И данас у Мајданпеку заседа Општински штаб за ванредне ситуације.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Мајданпек

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…