Почетак Актуелно Министар одбране Братислав Гашић посетио поплављене у општинама Кладово и Мајданпек

Министар одбране Братислав Гашић посетио поплављене у општинама Кладово и Мајданпек

2 друго читање
0
0
1,653

Војска ће помоћи 

 

У најугроженија насеља већ данас биће упућена механизација (20 машина и 30 камиона), као и 500 припадника Војске Србије ради отклањања последица недавног невремена – поручио је јуче министар Гашић у Доњем Милановцу
Министар одбране Братислав Гашић посетио поплављене у општинама Кладово и МајданпекДОЊИ МИЛАНОВАЦ
. – Министар одбране у Влади Републике Србије Братислав Гашић, са сарадницима, и Благојем Спасковским, генералним директором РТБ-а Бор, посетио је јуче поплављена подручја у општинама Кладово и Мајданпек Након тога је у Доњем Милановцу најавио да ће већ данас у најугроженија насеља бити упућена помоћ Војске Србије.
Војска Србије увек је са својим народом и уз свој народ, тако да смо и сада, када је овим људима у Текији, Бољетину и Кладову најпотребније, сви ту заједно да помогнемо колико можемо и убрзамо да се врате у своје домове – истакао је министар Гашић и објаснио да је досадашњи број ангажованих припадника Војске Србије на подручју општине Мајданпек био у складу са преузетом обавезом за отклањање последица претходног невремена.
Ангажујемо се када имамо захтев локалне самоуправе. Тражило се да у Казанском потоку код Доњег Милановца урадимо три километра пута и то завршавамо следеће недеље. Тако је и у овој ситуацији, пре свега, морао да реагује Сектор за варедне ситуације и да буде ту, а Војска сада наступа. Већ сутра више од 500 припадника Војске Србије, преко 20 машина, 30 камиона биће ангажовано на овом потезу. Биће допремљена два агрегата који могу да обезбеде снабдевање струјом два велика села, цистерне за воду, пумпе за испумпавање воде. Све што је неопходно биће стављено на располагање и бићемо са људима док се цела ситуација не реши – рекао је министар одбране.
На питање може ли Војска и више од тога, министар Гашић је одговорио да, наравно, може, али не вреди ни гомилати снаге ако оне не могу да „покрију“ то подручје на ваљан начин. – Шаљемо онолико колико је потребно. Генерал Симовић, заменик команданта Копнене војске Србије, главнокомандујући је у овој акцији за подручје Кладова, Доњег Милановца и Мајданпека и задужен да појачава и додаје онолико колико буде потребно – закључио је министар Гашић.
Од представника општинске власти из Мајданпека, са којима је министар Гашић разговарао, сазнали смо да ће на подручју Бољетина бити ангажовано око 100 припадника Војске и део неопходне опреме и механизације.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…