Почетак Актуелно Министар привреде каже да се нада најбољем сценарију за „Бор“

Министар привреде каже да се нада најбољем сценарију за „Бор“

0 друго читање
1
0
1,362

 „Тражимо стратешког партнера за РТБ, не директора“

Од тендера за избор професионалног менаџмента се одустало јер је радна група одлучила да се што пре крене са тражењем стратешког партнера. ММФ се сложио и подржао идеју да идемо на стратешко партнерство пре него на тражење директора, рекао је „Политици“ Горан Кнежевић. – Имамо четири озбиљне компаније које занима РТБ Бор, а међу њима је и Руска бакарна компанија, потврдио је министар привреде
Министар привреде каже да се нада најбољем сценарију за „Бор“БЕОГРАД
. – Министар привреде Горан Кнежевић рекао је за „Политику“ да би се, да је привредник, радовао 2018. години. У интервјуу објављеном на самом почетку 2018. Кнежевић је, упитан за епилог тендера о избору професионалног менаџмента за РТБ Бор, истакао да се од те идеје одустало пошто је одлучено да се распише тендер за стратешко партнерство.
Министар привреде каже да се нада најбољем сценарију за „Бор“Од тендера за избор професионалног менаџмента се одустало јер је радна група одлучила да се што пре крене са тражењем стратешког партнера. Нема смисла расписивати тендер за професионалне менаџере, ако ће се расписивати тендер за стратешког партнера који може да постави свој менаџмент. ММФ се сложио са тим и подржао идеју да идемо на стратешко партнерство пре него на тражење директора. Сада када РТБ Бор добро послује, имамо добре изгледе да нађемо стратешког партнера, а онда ће нови власник поставити менаџера – објаснио је у разговору за „Политику“ министар привреде.
Потврђујући раније објављену информацију да се за РТБ Бор занимају четири озбиљне фирме, те да је међу њима и Руска бакарна компанија, министар привреде у Влади Србије предочио је план за борски гигант: – Тендер ће, надам се, бити расписан до краја марта. Министар привреде каже да се нада најбољем сценарију за „Бор“То нам је план, а даље се надам само најбољем сценарију за РТБ Бор, од којег зависи развој, пре свега, источне Србије. У овом тренутку „Бор“ послује позитивно, али не треба да се уљуљкамо. Свесни смо да су потребна даља улагања и то је нешто што очекујемо од стратешког партнера.
Одговарајући на питање „да ли је могуће да држава нема бољег од Благоја Спасковског“ министар Горан Кнежевић је рекао да би највише волео када би кривац за РТБ Бор био Благоје Спасковски, јер је то најлакше решити. – Проблем је што се тим предузећем 70 година лоше управљало – подвукао је он у интервјуу датом „Политици“.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Један коментар

  1. Stanislav Lazarević

    5. јануара 2018. у 08:03

    Posle potpisivanja ugovora sa strateškim partnerom da se podele akcije radnicima, bivšim radnicima i penzionerima RTB-a Bor!

Оставите одговор

Погледајте и

Градској „Топлани“ без накнаде уступљени опрема и постројења у старој Енергани

Србија Зиђин Копер помаже грејну сезону у Бору Пошто је процес производње енергије у градс…