Почетак Актуелно Министар привреде Србије: Држава преко УППР-а оздравила борску компанију

Министар привреде Србије: Држава преко УППР-а оздравила борску компанију

3 друго читање
1
0
860

 „РТБ редовно измирује све своје обавезе“

Горан Кнежевић: РТБ Бор није заштићен, редовно исплаћује своје плате, дугове повериоцима, обавезе за струју и рудну ренту, као и обавезе према ануитетима кредита које су узели у претходном периоду. – Министар привреде изјавио је и да тренутно неколико компанија анализира РТБ, како би држава могла да нађе стратешког партнера за то предузеће, као у случају смедеревске “Железаре”
БЕОГРАД
. – Само дан након што је пословодство РТБ-а Бор на конференцији за новинаре саопштило да компанија на време плаћа све своје обавезе преузете из УППР-а, то је потврдио и министар привреде у Влади Србије Горан Кнежевић.
Рекавши да у Србији нема заштићених компанија, те да, отуда, ни РТБ Бор није у повлашћеном положају, Кнежевић је нагласио:
Важно је то што је држава преко Унапред припремљеног плана реорганизације (УППР) оздравила РТБ Бор и омогућила му да може да функционише на тржишту и исплаћује своје обавезе. РТБ редовно исплаћује своје плате, дугове повериоцима, обавезе за струју и рудну ренту, као и обавезе према ануитетима кредита које су узели у претходном период – истакао је Кнежевић.
Додао је да држава очекује и жели стратешког партнера у тој области, као у случају смедеревске “Железаре”. – Разговарамо са доста потенцијалних стратешких партнера, али нико неће да купи “мачку у џаку”. Неколико фирми ради дијагностику РТБ-а да бисмо знали чиме располажемо и како да њихову заинтересованост преточимо у неки уговор о стратешкој срадњу и приватизацији РТБ-а Бор – рекао је Кнежевић.
Одговарајући на питања новинара, Горан Кнежевић рекао је да је Министарство привреде већ информисало Владу Србије о стању у том сектору и да је обавеза да се у наредном периоду, усаглашавањем са Законом о јавним предузећима, распише конкурс за директоре јавних предузећа.
Очекујем да то буде решено у најкраћем могућем року, одмах након Нове године. Изабрали смо кадровску комисију, све формалности су разрешене и очекујем да тај проблем решимо – истакао је Кнежевић.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Један коментар

  1. Ana

    23. децембра 2016. у 12:39

    Još jedan dokaz da firma može da radi i bez povlastca i pomoći države…

Оставите одговор

Погледајте и

Реиндустријализација металуршких капацитета донела Боранима чист ваздух и боље услове рада

Србија Зиђин Копер решила једновековни проблем загађења ваздуха у Бору Ћу Гуоџу: Пројекат …