Почетак Посете Министар рударства Милан Бачевић у посети РБМ-у и општини Мајданпек

Министар рударства Милан Бачевић у посети РБМ-у и општини Мајданпек

7 друго читање
0
0
946

Перспектива Мајданпека и РТБ-а Бор врло добра

 

МАЈДАНПЕК. – У оквиру редовних активности Министарства природних ресурса, рударства и просторног планирања Владе Републике Србије, којим је предвиђено да до краја наредног месеца посети 15-так рудника у Србији, професор др Милан Бачевић, министар природних ресурса, рударства и просторног планирања, са сарадницима, посетио је Рудник бакра Мајданпек, дан пре него што ће стићи у посету РТБ-у Бор. Министар рударства Милан Бачевић посетио Рудник бакра и општину МајданпекНакон разговора са челним људима мајданпечког Рудника и представницима РТБ-а Бор, изразио је задовољство оним што је видео и чуо, како је рекао, потпуно свестан значаја Мајданпека и Бора за привреду Србије.
За нас у Влади Србије Мајданпек је, заједно са РТБ-ом Бор, у групи приоритета. Данас смо прецизно елаборирали неколико важних тема перспективе развоја рударства Србије, посебно у овом делу. Ако се активностима РТБ-а Бор српски буџет пуни са 12-13 одсто и ту ради неколико хиљада људи, ми желимо да се рударство развије и осавремени процес производње – изјавио је министар Бачевић. – У Мајданпеку желимо да отворимо нове руднике, јер су завршена геолошка истраживања, утврђене резерве, одбрањени елаборати, тако да је, ако све буде завршено како предвиђамо, перспектива РТБ-а Бор и Мајданпека – врло добра!
Министар рударства Милан Бачевић посетио Рудник бакра и општину Мајданпек Министар рударства је посебно указао на неке од могућности Мајданпека.
Мајданпек, као и Бор, располаже врло квалитетним техногеним сировинама које су сада ван употребе. За ту врсту сировина влада врло велико интересовање у свету. Надам се да ћемо у најскорије време изаћи пред Владу Републике Србије са предлогом да се распише тендер којим би се те сировине ставиле у функцију новим технологијама које би овде донеле и ново запошљавање. То је прилика да се без кредита уђе у инвестициони процес којим би се, захваљујући високо софистицираним технологијама, решили и одређени проблеми у области заштите животне средине – рекао је министар Бачевић.
Министар рударства Милан Бачевић посетио Рудник бакра и општину МајданпекЗадовољство посетом нису крили ни домаћини, посебно нивоом већ остварене сарадње и разумевањем у ресорном министарству приликом решавања одређених питања.
Ми смо успоставили добру сарадњу у бројним областима и на бројним задацима где без помоћи и разумевања Министарства не бисмо успели – нагласио је Бранислав Томић, директор РБМ-а.
Након посете Руднику бакра, министар Бачевић је посетио и општину Мајданпек где је о актуелним проблемима и могућностима да се помогне разговарао са Дејаном Вагнером председником општине и његовим сарадницима. Они су посебно указали на проблем нерешених имовинско-правних односа, али и економске, односно, тешкоће у финансирању.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Посете

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…