Почетак Корпоративна одговорност Министри посетили Бољетин

Министри посетили Бољетин

1 друго читање
0
0
824

Предстоји градња заштитне бране

 

Како нове падавине не би изазвале сличне невоље, мора да се обезбеди заштита од бујичних вода. – Помоћ у обезбеђењу огревног дрвета. – Данас у Бољетину 50 народних посланика
Министри посетили БољетинБОЉЕТИН
. – Село Бољетин које је септембарским поплавама на подручју општине Мајданпек било најугроженије, 13. новембра посетили су Братислав Гашић, министар одбране, Александар Антић, министар енергетике и рударства, Велимир Илић, министар без портфеља задужен за ванредне ситуације, и директори “Путева Србије” Зоран Дробњак и “Србија вода” Горан Пузовић. У разговору са мештанима најавили су да ће 14. новембра Бољетин посетити 50 народних посланика и уручити угроженим домаћинствима још једну количину беле технике коју су личним средствима обезебдили премијер, министри и сами посланици.
Министри су желели да чују шта још може да се уради за угрожена домаћинства како би зиму дочекала спремно и сазнали су да је већини проблем обезбеђење огревног дрвета будући да је поплавни талас из њихових дворишта однео више од 500 кубних метара. Министар Братислав Гашић је прокоментарисао да је невероватно да је то проблем у насељу поред толико шума, да ништа не може да обећа, али да ће у Канцеларији за обнову видети да ли за те намене има средстава.
У Текији и на Ђердапу бујице су нанеле велике количине дрвета и било би штета оставити га да пропада. Тражили смо екипу која би то исекла и упаковала да може да се подели грађанима који су оштећени у поплавама – додао је министар Велимир Илић нагласивши да ће са људима са ХЕ “Ђердап” договорити како да се подела организује, а из РТБ-а Бор да помогну у припреми дрвета за испоруку. Речено је, међутим, да ни то неће бити довољно да се у потпуности одговори свим захтевима.
Наговештено је да би и у Бољетину, као у Текији, требало у најскорије време подићи заштитне бране од бујичних вода како се са првим озбиљнијим падавинама катастрофална поплава не би поновила. Очекује се да ће наредне недеље уз министра Илића и представнике “Србија вода” Бољетин посетити представници Института “Јарослав Черни” како би се стање сагледало, припремила пројектна документација, а потом у најскорије време насеље трајно заштитило од бујичних поплава.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Корпоративна одговорност

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…