Почетак Посете Министри посетили Фабрику мерних инструмената „ЕWG“

Министри посетили Фабрику мерних инструмената „ЕWG“

4 друго читање
0
0
941

Замена бројила у складу са законом

 

З. Михајловић: Заменом бројила моћи ће, пре свега, да се управља потрошњом, што је за нас веома значајно, а грађани ће имати њихово правилно читање. – А. Обрадовић: ЕПС је тренутно у процесу корпоративизације и једно од решења како да успешно решимо овај проблем лежи у томе да се стандардизује цео приступ набавке бројила, тачно дефинишу техничке и пословне потребе за њима, као и да се набавка уреди на исти начин у свим дистрибуцијама. – И. Џумић: Наша фабрика, као и производ, у потпуности су дело домаћег знања и добили смо врхунски производ у нашој класи

Министри  посетили Фабрику мерних инструмената "ЕWG"РТБ, „ЕWG“. – Сваком министру мора бити задовољство када посети нову фабрику у којој се нешто производи и у којој се запошљавају људи из наше земље. Стога ми је велико задовољство што смо данас обишли овакву фабрику где је запослено 52 двоје људи и постоје потенцијали да их буде много више уколико буде било више посла. Са друге стране, стратешки посматрано Србији предстоји замена већ постојећих бројила. Тако ће, пре свега, моћи да се управља потрошњом, што је за нас веома значајно, а грађани ће имати правилно читање бројила. Верујем да ће у наредном периоду, онако како то закон налаже, бити расписани и тендери – казала је Зорана Михајловић, министарка енергетике, развоја и заштите животне средине, која је заједно са Миланом Бачевићем, министром рударства и просторног планирања, 16. јуна, посетила Фабрику инструмената за даљинско очитавање струје, воде и гаса „ЕWГ“ у Бору.
Министри  посетили Фабрику мерних инструмената "ЕWG"У друштву двоје министара био је и Александар Обрадовић, в. д. генералног директора Елерктропривреде Србије, који је најпре рекао да је замена бројила рак-рана овог јавног предузећа већ дужи низ година. Један од главних разлога за то јесте што се електродистрибуције на разне начине довијају да реше тај проблем.
ЕПС је тренутно у процесу корпоративизације и једно од решења како да успешно решимо овај проблем лежи у томе да се стандардизује цео приступ набавке бројила, тачно дефинишу техничке и пословне потребе за њима у оквиру ЕПС-а и да се набавка уреди на исти начин у свим дистрибуцијама. Тиме бисмо избегли ситуације да се неки произвођачи фаворизују, док су други изостављени из тендера на неоправдан начин. Понављам да је решење корпоративизација, односно један систем набавки. Наравно, у сарадњи са Владом Републике Србије, чији је интерес да се што више „подигне“ домаћа производња, ЕПС ће дати свој максимум тим напорима – нагласио је Обрадовић.
Министри  посетили Фабрику мерних инструмената "ЕWG"Ивица Џумић, члан истраживачког тима у „ЕWГ“-у, фабрике капацитета 10.000 бројила месечно, објаснио је основне развојне предности производа које се огледају у делу производње, експлоатације уређаја и одржавања готовог производа.
Можемо да тврдимо да имамо најквалитетније алате за производњу уређаја и потпуно формирану продукцију (од кућишта до најфинијих електронских делова). Наши уређаји имају најмању потрошњу на мрежи, највећу прецизност и најједноставнију комуникацију са центром одакле иде софтверско очитавање. Следећа предност је што су наши уређаји модуларни, а то значи да на основном делу уређаја можемо додати модуле за комуникацију, реакцију или дејство у односу на то што се тражи од централног рачунара. Наши инжењери су најстручнији и са највећим искуством, пошто се наш развојни тим већ десет година бави овом проблематиком. Наша фабрика, као и производ, у потпуности су дело домаћег знања. Пројектовали смо производ, али и алате и машине за производњу, као и производне линије и можемо бити конкуренти са било којим светским произвођачем када је реч о квалитету уређаја. Тако смо добили врхунски производ у нашој класи који задовољава све међународне стандарде и има све неопходне сертификате – закључио је Џумић.

Још повезаних текстова
В Јасмина Станојевић
Више текстова Посете

Оставите одговор

Погледајте и

Жене ZiJina: Весна Трајковска из Фабрике сумпорне киселине

Ништа не промиче њеном будном оку У постројењу за прераду отпадних вода даме су махом за к…