Почетак Актуелно Млађан Динкић најавио: РТБ излази из реструктурирања у првој половини наредне године

Млађан Динкић најавио: РТБ излази из реструктурирања у првој половини наредне године

4 друго читање
2
0
1,041
Млађан Динкић

Басен показао да може самостално да послује

 

 

Неким предузећима која су у реструктурирању, попут РТБ-а Бор, која су показала да могу самостално да послују на тржишту, следеће године биће „скинут“ тај статус, изјавио је министар финансија и привреде током представљања Предлога буџета за 2013. годину у Скупштини Србије
Млађан ДинкићБЕОГРАД.
– Образлажући Предлог буџета за 2013. годину у Скупштини Србије, министар финансија и привреде Млађан Динкић изјавио је 23. новембра да ће неким предузећима у реструктурирању, попут РТБ-а Бор, која су показала да могу самостално да послују на тражишту, бити „скинут“ тај статус.
-Постоји могућност да се реструктурирање „скине“ и да се онда то предузеће остави на тржишту да само послује, чак и у државном статусу, ако је самоодрживо. Такав случај ће бити са РТБ-ом Бор, који ће у првој половини наредне године изаћи из реструктурирања и бити сам на тржишту, без икаквих субвенција и помоћи државе – казао је министар Динкић, а пренео Танјуг.
Додао је да ће процес реструктурирања државних предузећа бити ограничен до 30. јуна 2014. године. – Предузећима у реструктурирању дајемо рок од годину и по дана да уз нашу активну подршку пронађемо партнере, тамо где је то могуће и где постоји интерес – истакао је Динкић током представљања Предлога буџета за 2013. годину у Скупштини Србије.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

2 Коментари

 1. Boza Bogdanovic

  27. новембра 2012. у 12:15

  B92 (BIZ) je na istu temu objavio clanak „Država borskom basenu ukida zaštitu“, sa 16 komentara. Ko zeli, moze da procita clanak i komentare. Moj treci komentar jos nisu objavili.
  Boza Bogdanovic, Bor
  .

 2. Boza Bogdanovic

  28. новембра 2012. у 11:49

  Ovo nije komentar za objavljivanje.
  Postovani urednici iz Kolektiva, obracam se vama
  B92 je objavio clanak: „Država borskom basenu ukida zaštitu“. Preporucujem da ga objavite sa svih 17 komentara (ukljucujuci i tri moja komentara). Da se radnici RTB-a i svi Borani uvere da ovde postoje pojedini ljudi koji mrze i Bor i RTB.
  S postovanjem.
  Boza Bogdanovic, Bor

Оставите одговор

Погледајте и

Генерални директор похвалио руководиоца Одељења за безбедности у кривељској флотацији

Славици Милосављевић уручена захвалница за професионалан и савестан рад Захваљујући њеном …