Почетак Актуелно „Монт-Р“ на градилиштима у Бору

„Монт-Р“ на градилиштима у Бору

6 друго читање
0
0
833

Искуство са три континента

 

„Монт-Р“, подизвођач „Енергопројекта“ на градилиштима нове топионице и фабрике сумпорне киселине, већ је завршио 90 одсто посла, а преостали део завршиће како је и планирано уговором. – И. Дукић: За посао се боримо квалитетом
„Монт-Р“ на градилиштима у БоруТИР
. – Међу двадесетак подизвођача београдског „Енергопројекта“, који под надзором „СНЦ Лавалина“ и „ОУТОТЕЦ“-а реконструише топионицу и гради фабрику сумпорне киселине, за монтажу енергетских постројења, опреме и инсталација задужен је „Монт-Р“. Од септембра 2012. године на оба градилишта у Бору ова београдска фирма свакодневно има 85 радника ангажованих у две, а по потреби и у три смене.
Најважнији делокруг нашег рада је монтажа, заваривање, безбедност и квалитет и свему томе придајемо једнак значај. За посао се боримо квалитетом: све што уочимо да има грешку, подлеже поправци и ништа не бива прихваћено ако није квалитетно урађено. Већи део посла већ смо завршили. Преостали део, десетак одсто, завршићемо како је и планирано уговором – истиче управник градилишта „Монт-Р“-а у Бору Иван Дукић, дипломирани инжењер машинства и међународни инжењер заваривања.
„Монт-Р“ на градилиштима у БоруНа градилишту нове топионице „Монт-Р“ је до сада намонтирао: 345 тона опреме на котлу, 250 тона на електростатичком филтеру, 90 тона на врећастом филтеру, 300 тона на повезним каналима котла и филтера пећи и 60 тона цевног развода топионице.
На градилишту фабрике сумпорне киселине до сада је намонтирано: 270 тона канала, 120 тона цевног система (развод сумпорне киселине) и 80 тона опреме за мокри електростатички филтер.
Међу 85 радника „МОНТ-Р“-а на градилиштима у Бору је десет инжењера. Међу њима је и Јелена Аћимовић, инжењер за заваривање, која истиче да је заваривање основна делатност фирме: – У складу са европским нормама радимо четири поступка заваривања на основу искуства на нашим радилиштима на три континента: у Европи, Африци и Америци.
Зоран Бургић, инжењер заштите на раду, истиче да на градилиштима у Бору раде по „Лавалиновом“ упутству о безбедности на раду које је ригорозније него наши прописи у овој области, а у име Сектора контроле квалитета инжењер Драган Петровић додаје: – Ми смо прва инстанца која контролише квалитет, а нас контролишу још четири више инстанце. Зато нема могућности да посао буде неквалитетно урађен.

Још повезаних текстова
В Милољуб Милошевић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Решен проблем инвалида рада РТБ-а Бор

Привремена решења постала коначна    РТБ. – Инвалиди рада Рударско-топиони…