Почетак Актуелно Неуспела приватизација “ИПМ-а Мајданпек”

Неуспела приватизација “ИПМ-а Мајданпек”

2 друго читање
0
0
1,499

Очекује се нови јавни позив 

 

Поступак јавног прикупљања понуда са јавним надметањем ради продаје имовине субјекта приватизације ИПМ доо Мајданпек проглашен је неуспешним јер у предвиђеном року, до 10. августа, није достављен ниједан захтев за откуп продајне документације
МАЈДАНПЕК
. – На сајту Републичке агенције за приватизацију објављена је информација да је поступак јавног прикупљања понуда са јавним надметањем ради продаје имовине субјекта приватизације ИПМ д.о.о. Мајданпек проглашен неуспешним јер у предвиђеном року, до 10. августа, није достављен ниједан захтев за откуп продајне документације. Самим тим није било ни пријава за учешће у поступку јавног прикупљања понуда са јавним надметањем које је, са почетном ценом од 2.991.354,75 евра, било заказано за 17. август.
Неуспела приватизација “ИПМ-а Мајданпек”Очекује се да Агенција за приватизацију, на основу предлога Комисије, упути предлог ресорном министарству за објављивање новог јавног позива, а оно донесе одговарајућу одлуку након чега би Агенција за приватизацију могла да распише нови јавни позив са, вероватно у одређеном проценту, умањеном почетном ценом.
У саставу ИПМ д.о.о. Мајданпек, после приватизације ФЕП-а Доњи Милановац 2008.године, послују „Златара Мајданпек“ и „Мегапласт“ Доњи Милановац. Запошљава 319 радника, од којих је 48 заинтересовано за напуштање радног места ако се одобри нови, после низа већ спроведених, социјални програм. Заинтересована домаћа и страна правна и физичка лица за куповину имовинске целине овог субјекта имаће обавезу да преузму све запослене. Предмет приватизације је имовина која подразумева фабрике “Златару Мајданпек” и “Мегапласт”, односно грађевинске објекте у Мајданпеку, Дебелом Лугу, Бору, Књажевцу, Ваљеву, Пожаревцу и Мосни и у ванкњижном власништву на три локације у Београду и једној у Нишу, те земљиште у својини субјекта уписано у Мајданпеку, Дебелом Лугу, Мосни и Рудној Глави, али и опрема и залихе материјала, недовршена производња, готови производи од злата и сребра, као и остале залихе материјала, ситног инвентара, недовршене производње и готових производа.
У структури капитала Индустрије за прераду Мајданпек, подсећамо, 40 одсто припада РТБ Бор Групи, а 60 процената „ИПМ-у Мајданпек“.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…