Почетак Актуелно Неуспешна приватизација “ИПМ Мајданпек”

Неуспешна приватизација “ИПМ Мајданпек”

2 друго читање
0
0
803

 До 19. новембра у 15 часова, када је истекао више пута продужавани рок за доставу понуда и уплату депозита, нико се није пријавио

МАЈДАНПЕК. – Агенција за приватизацију прогласила је 20. новембра неуспешном приватизацију ИПМ доо Мајданпек у оквиру које послују “Златара Мајданпек” и “Мегапласт” Доњи Милановац. Неуспешна приватизација “ИПМ Мајданпек”Јер, до 19. новембра у 15 часова, када је истекао више пута продужавани рок за доставу понуда и уплату депозита, нико се није пријавио, па је Комисија за спровођење поступка само могла да констатује да је и овај покушај приватизације мајданпечке Индустрије за прераду, која је годинама у реструктурирању – неуспешан.
Јавни позив за приватизацију мајданпечке Индустрије за прераду, односно, за учешће у поступку јавног прикупљања понуда са јавним надметањем ради продаје имовине овог субјекта приватизације, са почетном ценом од 1.544.127,28 евра и роком за подношење пријава до 13.октобра, објављен је 12. септембра.

Радници “Златаре Мајданпек” од руководства траже одговор:
Шта ће бити са „ИПМ-ом Мајданпек“?

Радници “Златаре Мајданпек”  од руководства траже одговор: Шта ће бити са "ИПМ-ом Мајданпек"?Око сто радника “Златаре Мајданпек” рано јутрос (23. новембра) окупило се испред зграде “ИПМ Мајданпек”. Пошто је и најновији покушај приватизације ИПМ-а пропао, радници траже да им руководство саопшти шта ће се дешавати са њима и предузећем, фабрикама “Златара Мајданпек” и “Мегапласт” Доњи Милановац. Јер, све је теже радити и пословати будући да је престала заштита коју су као предузеће у реструктурирању имали до почетка новембра. Након тога суочили су се са блокадом рачуна, па је стечај све изгледнији.
Првом изменом Јавног позива, Агенција је рок за подношење пријава померила до 22. октобра, другом изменом до 10. новембра, а четвртом до 19.новембра. Испоставило се да ни то продужење није донело ниједну пријаву, па је поступак проглашен неуспешним.
Шта сада – питање је које мучи свих 269 запослених у овом предузећу. Мада се не искључује чак ни још један покушај приватизације, сва је прилика да ће, као и за већину предузећа која су била у реструктурирању, да предстоји увођење у стечај, односно предстечајни поступак, како би се имовина заштитила од поверилаца, а упоредо ће почети и припрема социјалног програма за све запослене, кажу у “ИПМ-у Мајданпек”.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…