Почетак Актуелно Независни инжењери из Америке контролишу оправданост улагања у нову топионицу

Независни инжењери из Америке контролишу оправданост улагања у нову топионицу

2 друго читање
1
0
915

„Можете да будете поносни на Бор и нову топионицу“

 

Партелпог и Оливер истакли задовољство оним што су видели „на терену“ и нагласили да им је први утисак о раду нове топионице и фабрике сумпорне киселине веома позитиван
Независни инжењери из Америке контролишу оправданост улагања у нову топионицуРТБ
. – Ерик Партелпог и Тимоти Оливер, два експерта из Америке који проверавају оправданост уложених средстава у изградњу нових пирометалуршких агрегата у Бору и то са техничко-технолошког, еколошког и економског аспекта, у разговору са менаџментом РТБ-а Бор истакли су велико задовољство оним што су видели „на терену“. Посебно су нагласили да им је први утисак о раду нове топионице и фабрике сумпорне киселине веома позитиван.

Бор сличан америчком Силвер ситију
Придружујући се првој оцени колеге Партелпога, Тимоти Оливер рекао је да су обојица пре двадесет година, због заједничког посла, живели неко време у америчком граду Силвер сити, те да је то град са којим би Бор требало да буде братски град. – И у Силвер ситију, рударском америчком граду постоји топионица, и тај град је у планинском региону, и његови становници су, попут овдашњих, насмејани и срећни. Толико је аутомобила на улицама да имам утисак као да сам у Америци – рекао је Оливер.
Последњи пут сам, са представницима Светске банке, у Бору био 2006. године. Ово што данас видим, у односу на оно од пре десет година може да се опише у једној реченици: „Можете да будете поносни на оно што имате!“ – рекао је Ерик Партелпог.
Додао је да је са колегом посетио нову фабрику сумпорне киселине и видео на лицу места пут којим гасови улазе у фабрику, али не излазе из ње као раније. – Нема дима! Тражили смо од колега из Бора да нас одведу на неки видиковац, да однекуд, где је преглед града добар, проверимо има ли дима. Одушевљен сам јер смо и одатле видели да све беспрекорно функционише. Чуо сам и да се десио пожар у фабрици сумпорне киселине, све нам је познато, али могу да кажем да нова фабрика данас веома добро ради. Имам веома позитиван утисак – додао је Партелпог.
Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Један коментар

  1. Brankica

    3. марта 2016. у 20:13

Оставите одговор

Погледајте и

Реиндустријализација металуршких капацитета донела Боранима чист ваздух и боље услове рада

Србија Зиђин Копер решила једновековни проблем загађења ваздуха у Бору Ћу Гуоџу: Пројекат …