Почетак Актуелно Ning Jizhe: Свом снагом подржавамо пројекат Zijin Mining Grupe у Србији

Ning Jizhe: Свом снагом подржавамо пројекат Zijin Mining Grupe у Србији

25 друго читање
0
0
4,041

宁吉喆:全力支持紫金矿业塞尔维亚项目

7月6日,推进“一带一路”建设工作领导小组办公室副主任、国家发展改革委副主任、国家统计局局长宁吉喆在中国驻塞尔维亚大使陈波以及紫金矿业集团执行董事、高级副总裁方启学陪同下,调研塞尔维亚紫金波尔铜业,实地考察了矿山和冶炼厂,听取了关于紫金矿业“一带一路”投资发展及塞尔维亚项目情况的汇报。

Ning Jizhe: Свом снагом подржавамо пројекат Zijin Mining Grupe у Србији06.07. 2019. године, извршни заменик директора канцеларије Управне групе за промоцију изградње пројекта “Један појас један пут”, извршни заменик директора Комисије за државни развој и реформу и директор Националног бироа за статистику, господин Ning Jizhe је у пратњи Амбасадора НР Кине, госпође Chen Bo и извршног директора и високог потпредседника Zijin Mining Grupe, господина Fang Qixue-a, посетио компанију Serbia Zijin Bor Copper и након обиласка рудника, топионице и рафинације, саслушао извештај о инвестицијама Zijin Mining Grupe у ˝Један појас један пут˝ и статусу пројекта у Србији.

宁吉喆高度认可紫金矿业的治理模式、管理和技术能力,对紫金矿业全球化发展的雄心壮志,不忘初心、牢记使命的家国情怀和社会担当表示十分赞赏,对紫金矿业接管波尔铜业半年后取得的成就表示充分肯定,也对塞尔维亚员工付出的努力表示感谢。
宁吉喆指出,紫金矿业发源于中国福建省一个山区的小县城,能依靠管理和技术创新,取得令人瞩目的成就,并且走出山区,走出国门,好比是“山窝里飞出了金凤凰”,如今正在“一带一路”上高效发展,前景令人期待。

Ning Jizhe: Свом снагом подржавамо пројекат Зијин Мининг Gрупе у СрбијиNing Jizhe је високо оценио модел руковођења, начин пословања и технолошке могућности компаније Zijin Mining, изражавајући захвалност Компанији због њене велике амбиције у погледу развоја на глобалном нивоу као и због посвећености очувању почетних идеала и спровођењу циљева од националног и друштвеног значаја. Са задовољством је истакао успехе Serbia Zijin Bor Copper-a након само шест месеци од преузимања и захвалио српским радницима на вредном раду.
Ning Jizhe: Свом снагом подржавамо пројекат Zijin Mining Grupe у СрбијиNing Jizhe је истакао да је компанија Zijin Mining настала у једном малом граду у планинском пределу провинције Fujian, у Кини, која је ослањајући се на систем управљања и иновативне технолошке идеје, успела да постигне изузетне резултате и прошири своје пословање изван планинског предела и своје државе, да се попут “златног феникса који је узлетео и напустио гнездо” уздигне и достигне високу ефикасност учешћем у развоју пројекта “Један појас један пут” као путу светле будућности.

宁吉喆表示,支持将紫金矿业塞尔维亚投资项目列为“一带一路”重点项目,并给予大力支持,
也希望这些项目能够成为中塞合作的典范。

Ning Jizhe је истакао да је инвестициони пројекат Zijin Mining-a у Србији кључан за “Један појас један пут”, да ће пружити пуну подршку и да се нада да ће овај пројекат постати узор кинеско-српске сарадње.

访塞期间,宁吉喆还分别拜会了塞尔维亚总理,会见了矿业与能源部部长,并且均在会谈过程中提到紫金矿业对塞尔维亚的投资,塞方表示将给予大力支持。

Приликом посете Србији, Ning Jizhe се састао са премијерком Србије, министром за рударство и енергетику, током разговора било је речи и о инвестицијама Zijin Mining-a у Србији за које је српска страна изјавила да ће дати своју пуну подршку.

Још повезаних текстова
В admin
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Реакција на неодговорно понашање активиста НВО

СРБИЈА ЗИЂИН КОПЕР. – На планини Старица, на којој компанија Србија Зиђин Копер у ци…