Почетак Корпоративна одговорност Нова донација Рудника бакра Мајданпек

Нова донација Рудника бакра Мајданпек

2 друго читање
0
0
953

Опрема за Здравствени центар

 

Рудник бакра Мајданпек и Фондација „Никола Спасић“ донирали најсавременије апарате Општој болници и Дому здравља у Мајданпеку. – Све анализе Мајданпечани завршавају у свом граду без додатних трошкова

Опрема за Здравствени центарЗахваљујући донацијама Рудника бакра Мајданпек и Фондације „Никола Спасић“ офтамолошка ординација и лабораторија мајданпечког Дому здравља „Др Верољуб Цакић“добиле су нове апарате. Рудник бакра Мајданпек је за офтамолошку службу набавио шпалт лампу „Халтштрајт“ са апанационим тонометром и постољем, а захваљујући донацији Фондације „Никола Спасић“ пацијенти и Опште болнице и Дома здравља, који користе антикоагулантну терапију или треба да обаве анализу хормона и тумормаркера, добили су услове да то заврше у мајданпечкој лабораторији.
У складу са могућностима и потребама за адекватним лечењем наших радника, чланова њихових породица и свих становника општине Мајданпек, желели смо да помогнемо“ – каже директор РБМ-а Светомир Мустецић.
-Реч је о најсавременијем апарату какав у Србији има још само Здравствени центар Ваљево. У његовом саставу је и апарат за мерење очног притиска на начин на који се то чини на свим очним клиникама, с тим што овај има могућност и да се ту додатно инсталира и ласер“ – похвалио се овом донацијом др Драган Фудуловић, директор Дома здравља „Др Верољуб Цакић“.

Донацијом Фондације „Никола Спасић“ лабораторија коју користе и Општа болница и Дом здравља добила је нов апарат за пацијентне који користе антикоагулансну терапију, али и нови дисплеј за апарат који ова установа већ поседује, па ће моћи да се раде анализе хормона и тумормаркера, затим анализе код акутног инфаркта миокарда и већи број анализа за гинекологију, хирургију и интерну медицину, с тим што ће већина тих анализа морати да се плаћа јер су то оне које се раде у оквиру „секундара“.

Већина пацијената сагласна је да им изузетно значи да ове прегледе може да обави и у свом граду не излажући се трошковима и губљењу времена.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Корпоративна одговорност

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…