Почетак Синдикална страна Нова хуманитарна акција Самосталног синдиката РБМ и борских колега

Нова хуманитарна акција Самосталног синдиката РБМ и борских колега

4 друго читање
0
0
2,305

Крв за службу трансфузије мајданпечке болнице

Добровољни даваоци из редова мајданпечких и борских рудара обезбедили су Службу трансфузије Опште болнице у Мајданпеку празничним залихама крви. – Сличну акцију у Бору, половином јануара наредне године, подржаће добровољни даваоци крви из Мајданпека
МАЈДАНПЕК
. – Мајданпечки и борски рудари показали су још једном велико рударско срце и хуманост која не зна за границе када су, крајем децембра, у организацији свог Самосталног синдиката, заједно обезбедили 10-так јединица крви за Службу трансфузије мајданпечке Опште болнице. Тиме су, практично, наставили акцију која има финале у сличној, али већој, коју организују за потребе Војно-медицинске академије у Београду, заједно са колегама из “Хестила“, односно железаре Смедерево, и рудника “Арселор Митал” из Приједора. Она се, на сличан начин, већ наредног месеца припрема у Бору.
Нема ту велике приче, добровољни даваоци крви из редова запослених у мајданпечком Руднику бакра спремни су, као и увек, да први реагују када неком затреба помоћ. Како се у овом периоду, око новогодишњих и божићних празника, здравствене установе редовно суочавају са несташицом крви, желели смо да реагујемо правовремено и Служби трансфузије Опште болнице у Мајданпеку омогућмо да обезбеди потребне залихе крви, драгоцене течности која нема замене. Наше колеге из Бора су ову акцију подржале, на чему им хвала и због чега ће једна група овдашњих добровољних давалаца учествовати у хуманитарној акцији која се средином јануара наредне године планира за потребе болнице у Бору – каже Горан Антић, председник Самосталног синдиката РБМ-а.
Самостални синдикат РБМ-а позвао је и колеге из других синдиката да учествују у овој акцији, подсећајући да је то у интересу лечења и здравља свих пацијената.
Реч је о изузетно лепој акцији у организацији Самосталног синдиката РБМ-а и РТБ-а Бор која ће нам помоћи да обезбедимо потребне залихе крви за наредни период, посебно за ово време празника, када је традиционално мањи одзив добровољних давалаца крви – потврђује и др Сузана Николић из мајданпечке Службе трансфиузије. Она наводи да се служба у последње време суочава са нешто мањим интересовањем и слабијим одзивом добровољних давалаца.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Синдикална страна

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…