Почетак Актуелно Мајданпек Нова помоћна механизација у РБМ-у

Нова помоћна механизација у РБМ-у

2 друго читање
0
0
895

 Почела монтажа „комацу“ грејдера

 

Уз два булдозера, „комацу“ грејдер ће помоћи да се подигне квалитет рударских саобраћајница и смање кварови на тешким возилима. – Машина вредна 45 милиона динара треће је овогодишње појачање помоћне механизације у РБМ-у

Нова помоћна механизација у РБМ-уРТБ, РБМ. – У Руднику бакра Мајданпек у току је монтажа новог „комацу“грејдера. После два булдозера то је треће појачање помоћне механизације која је већ неколико година најосетљивија тачка у производњи Рудника бакра Мајданпек.
После два булдозера, који су последњих месеци помогли сређивању рударских путева, набавили смо и грејдер који ће побољшати квалитет рударских саобраћајница – каже Небојша Стојановић, заменик директора РБМ-а. – Очекујемо да ће бити неупоредиво мање кварова на траповима тешких возила и да ћемо смањити потрошњу гума и лежајева.
Нова помоћна механизација у РБМ-уМотор овог највећег „комацу“ грејдера има 280 коњских снага. Са првом таквом машином у Бору нисмо имали никаквих проблема, па верујемо да нећемо имати ни са овом у Мајданпеку. Њена расположивост је добра, управљање лако, кабина је комфорна, али због много хидраулике потребно је да њом управљају искуснији руковаоци – каже сервисер „Теикома“ Дејан Ђорђевић.
Монтажу новог грејдера, вредног 45 милиона динара, обављају сервисери „Теикома“ уз помоћ запослених у Руднику бакра Мајданпек.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Мајданпек

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…