Почетак Актуелно Нови јавни позив за приватизацију ИПМ Мајданпек

Нови јавни позив за приватизацију ИПМ Мајданпек

0 друго читање
1
0
937

Отварање понуда 14. октобра

 

Почетна цена од 1.544.127,28 евра представља половину процењене вредности имовине увећане за вредност злата и сребра. – Поступак јавног прикупљања понуда са јавним надметањем ради продаје имовине субјекта приватизације ИПМ д.о.о. Мајданпек предвиђа откуп документације до 6. октобра, подношење пријава до 13. а отварање понуда 14. октобра у 10 сати
Нови јавни позив за приватизацију ИПМ МајданпекМАЈДАНПЕК
. – Републичка Агенција за приватизацију данас, 12. септембра, објавила је нови јавни позив за приватизацију Индустрије за прераду Мајданпек у оквиру које послују “Златара Мајданпек” и “Мегапласт” Доњи Милановац. Почетна цена је 1.544.127,28 евра, продајна документација се може откупити до 6. октобра, рок за подношење пријава је 13. а отварање понуда заказано је за 14. октобар у 10 сати.
Подсетимо, претходни поступак јавног прикупљања понуда са јавним надметањем ради продаје имовине субјекта приватизације ИПМ д.о.о. Мајданпек проглашен је неуспешним јер у предвиђеном року, до 10. августа, није достављен ниједан захтев за откуп продајне документације. Самим тим, није било ни пријава за учешће у поступку јавног прикупљања понуда са јавним надметањем које је, са почетном ценом од 2.991.354,75 евра било заказано за 17. август. Агенција за приватизацију расписала је нови јавни позив за учешће у поступку јавног прикупљања понуда са јавним надметањем ради продаје имовине овог субјекта приватизације у чијој структури капитала 40 одсто има РТБ Бор Група, а 60 одсто ИПМ Мајданпек.
Према извештају овлашћеног проценитеља, вредност имовине, изузев злата и сребра, са стањем на крају прошле године, износила је нешто више од 2,5 милиона евра, а процењена вредност залиха злата и сребра утврђена на бази просечне цене на Лондонској берзи износи 261.410 евра, тако да укупно износи 2.826.844,55 евра. Почетна цена представља половину процењене вредности имовине која је увећана за вредност залиха племенитих метала, па износи 1.544.127,28 евра.
ИПМ д.о.о. Мајданпек запошљава 319 радника. Од њих ће 47 напустити радно место јер је, како сазнајемо, после низа већ спроведених, одобрен још један социјални програм за који су се пријавили. Заинтересована домаћа и страна правна и физичка лица за куповину имовинске целине овог субјекта имаће обавезу да преузму запослене. Предмет приватизације је имовина која подразумева фабрике “Златару Мајданпек” и “Мегапласт”, остале грађевинске објекте у ванкњижном власништву, али и опрему и залихе материјала, алата, недовршене производње, готове производе од злата и сребра, као и остале залихе материјала, ситног инвентара, недовршене производње и готових производа.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…