Почетак Актуелно Нови камиони за превоз концентрата бакра

Нови камиони за превоз концентрата бакра

6 друго читање
0
0
1,373

Већа продуктивност и уштеде

 

Нови камиони ефективно ће радити 20 сати у све три смене. – Транспорт ТИР-а годишње превезе више од милион тона шљаке и 125 хиљада тона концентрата бакра. – Идуће године још четири нова камиона
Нови камиони за превоз концентрата бакраТРАНСПОРТ ТИР-а
. – После 15 година Транспорт ТИР-а добио је нова возила за превоз репроматеријала: два кипера „волво ФМX 420“, носивости 30 тона, намењена су за превоз концентрата бакра из флотације „Велики Кривељ“ до борске топионице, што значи и њихово учешће у јавном саобраћају.
То су најсавременији камиони у својој класи и купљени су на јавном тендеру. Цена једног, без ПДВ-а, је 105.950 евра. Радиће ефективно 20 сати у све три смене јер су конструисани и за најтеже услове рада. Сви параметри током рада компјутерски се прате и архивирају ради касније провере и анализе и нашег одржавања и саобраћајне полиције јер ова возила учествују и у јавном саобраћају. Очекујемо много већу продуктивност, значајно мање трошкове одржавања и велике уштеде пошто нећемо ангажовати трећа лица – истиче управник Транспорта ТИР-а Раде Проловић.
Нови камиони за превоз концентрата бакраВозачи нових камиона истичу да су услови рада неупоредиво бољи јер нови камиони имају грејање и климу, лакши су за вожњу и троше много мање горива него стари камиони. Да би нови камиони били максимално искоришћени, радиће по 20 часова током 24 сата. За то време мењаће се по три возача. Пауза у раду предвиђена је само за замену возача и ручак.
Камион је скуп, па мора бити продуктиван – истичу возачи задовољни условима на новом радном месту за управљачем новог „волвоа“.
Нови камиони за превоз репроматеријала у директној производњи, заједно са старих осам, веома су битни за испуњење планова пословања јер Транспорт ТИР-а годишње превезе више од милион тона шљаке и 125 хиљада тона концентрата бакра. Одржавање старих камиона веома је скупо, а нови гарантују већу продуктивност јер су услови рада неупоредиво бољи. Зато Транспорт ТИР-а планира да идуће године купи још четири нова камиона како би што квалитетније решио превоз концентрата бакра за нову топионицу чији се завршетак изградње очекује средином идуће године.

Још повезаних текстова
В Милољуб Милошевић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Решен проблем инвалида рада РТБ-а Бор

Привремена решења постала коначна    РТБ. – Инвалиди рада Рударско-топиони…