Почетак Актуелно Нови председник Управног одбора РТБ-а са градилишта нове топионице поручио:

Нови председник Управног одбора РТБ-а са градилишта нове топионице поручио:

2 друго читање
0
0
1,053

Хитан завршетак пројекта је апсолутни приоритет

 

РТБ. – Нови председник Управног одбора РТБ-а Бор Немања Стевановић, у друштву генералног директора Басена Благоја Спасковског, посетио је 29. августа градилишта нове топионице и фабрике сумпорне киселине. Иако је тек трећи дан на функцији председавајућег највишим органом управљања компаније, није му било тешко да одмах допутује у Бор, стави шлем, обуче заштитни прслук и у непосредном разговору са радницима из прве руке сазна како радови напредују. Разгледање сваке позиције на оба градилишта није убрзала ни повећана концентрација дима који је у више наврата терао сузе на очи. Пажљиво и врло детаљно Стевановић је пратио сваку реч коју је чуо и од Спасковског, и од директора пројекта Драгана Маринковића, па све до руководилаца на градилиштима и самих радника.
Ово је капитални пројекат и за Бор, и за ову регију, и за Републику. Радови су убрзани, што је јако важно, јер видим и да људи овде раде у веома тешким условима. Као саветник премијера Александра Вучића и као председник Управног одбора хоћу да поручим Боранима да је хитан завршетак нове топионице апсолутни приоритет. Такође, свим радницима бих поручио да на премијера могу да се ослоне као на камени зид јер он заиста чини све да се олакша економска ситуација у земљи и у овом граду. Делићемо вашу судбину, зато смо и укинули све бенефиције и надокнаде за чланове Управног одбора, а сваки радник може да буде слободан да ми се лично обрати са ма којим проблемом – казао је Стевановић.
Генерални директор Басена Благоје Спасковски честитао је Стевановићу функцију челног човека Управног одбора компаније и истакао да му је драго што се баш он придружио менаџменту и њему у бици да се што пре савлада проблем екологије у Бору. – Пројекат ће бити готов 23. децембра, ни дан касније, и ми ћемо у другој половини наредне године сигурно имати уходан технолошки процес и чисто небо над градом – рекао је Спасковски.
Нови председник Управног одбора РТБ-а Бор Немања Стевановић, након разгледања нове топионице и фабрике сумпорне киселине, посетио је у друштву домаћина кривељски коп и тамошњу флотацију.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Отворена изложба фотографија “Зелени хоризонти: Уметност одрживог рударства у Србија Зиђин Копер”

Јавности представљени најзначајнији еколошки пројекти у Бору и Мајданпеку Иако је посао у …