Почетак Актуелно Ново одлагање рока за приватизацију ИПМ Мајданпек

Ново одлагање рока за приватизацију ИПМ Мајданпек

0 друго читање
0
0
751

Објављена четврта измена јавног позива

 

Нови рок за подношење пријаве за учешће у поступку приватизације је са 10. померен на 19. новембар, а термина за отварање главног коверта и коверта са ознаком “подаци о понуђачу” са 12. на 20. новембар
Ново одлагање рока за приватизацију ИПМ МајданпекМАЈДАНПЕК
. – Рок за приватизацију ИПМ Мајданпек поново је одложен. Републичка агенција за приватизацију објавила је нову, четврту измену Јавног позива за приватизацију Индустрије за прераду метала Мајданпек у оквиру које послују “Златара Мајданпек” и “Мегапласт” Доњи Милановац.
И ова измена доноси само ново одлагање, односно промену рока за подношење пријаве за учешће у поступку приватизације који је са 10. померен на 19. новембар, као и термина за отварање главног коверта и коверта са ознаком “подаци о понуђачу” са 12. на 20. новембар.
Према раније објављеном позиву Републичке агенције за приватизацију Индустрије за прераду Мајданпек у оквиру које послују “Златара Мајданпек” и “Мегапласт” Доњи Милановац, почетна цена је 1.544.127,28 евра. Она је формирана као половина процењене вредности имовине увећана за вредност залиха племенитих метала. Будући купац преузима обавезу запошљавања свих 269 радника колико ово предузеће има после најновијег, пре месец и по дана реализованог социјалног програма у којем је 47 запослених напустило радно место уз припадајућу отпремнину. Међутим, у међувремену се испоставило да је за социјални програм заинтересовано још 68 радника. Осим тога, почетком овог месеца престала је заштита коју је предузећима у реструктурирању и поступку приватизације обезбеђивао Закон о приватизацији, тако да је рачун предузећа блокиран.
У структури капитала овог предузећа 40 одсто има РТБ Бор Група, а 60 одсто ИПМ Мајданпек.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…