Почетак Актуелно Новогодишња порука генералног директора Србија Зиђин Копер

Новогодишња порука генералног директора Србија Зиђин Копер

4 друго читање
0
0
431

Ђен Симинг: Нова година доноси нову наду за нови развој

Поносан на стабилне производне и пословне учинке у години која одлази, као и на све што су Србија Зиђин Копер и њени запослени досад постигли, генерални директор компаније Ђен Симинг је у новогодишњој посланици радницима пожелео добро здравље, спокој и испуњење свих жеља, Републици Србији мир и просперитет, а народу Србије срећу и благостање.

„Желим да у име Србија Зиђин Копер и своје лично име свим запосленима на првој линији производње и њиховим породицама, кооперантским фирмама и друштвеној заједници упутим срдачне празничне честитке! Такође, најлепше жеље за Нову годину упућујем представницима власти на свим нивоима управљања и пријатељима из свих сфера друштва који пружају подршку и помоћ компанији.

Прилагођавајући стратегију глобалним условима пословања у доба руско-украјинског сукоба, европске енергетске кризе, пада цене бакра и све веће економске неизвесности на тржишту капитала, Србија Зиђин Копер настојала је да обезбеди здрав развој предузећа, уз заштиту интереса запослених. Одлучношћу и уз велике напоре, максимално смо смањили све те негативне утицаје на пословање и изградњу пројеката који су долазили са стране и успели да осигурамо производњу у рудницима и рад у оквиру бројних пројеката техничке реконструкције и изградње.

Учинак компаније у областима производње и пословања је током 2022. био стабилан. Произведено је 93.100 тона бакра и 2.666 килограма злата. Приход од продаје који смо остварили износио је 1,06 милијарди долара, што је 13,86 одсто мање него прошле године. За донације је у овој години издвојено 5,88 милона америчких долара.

Матична корпорација у Кини, Зиђин Мајнинг Група, најавила је у 2022. нови циљ – да постане првокласна светска, зелена, високотехнолошка рударска компанија. Србија Зиђин Копер је у складу с тим ове године остварила бројне резултате у областима техничке реконструкције и ЕСГ-а. Кључни пројекти техничке реконструкције развијају се систематично и уз бржи темпо изградње. Нова флотација рудника „Велики Кривељ“ већ је у фази тестирања опреме и 2023. године имаће важну улогу.

У екологију и заштиту животне средине Србија Зиђин Копер уложила је ове године 194 милиона америчких долара. Стопа третмана отпадних вода је 92,5 одсто, што је водећи ниво у рударској индустрији. Озелењено је и 165 хектара површине, што је четири и по пута више него 2021. године.

Од доласка Зиђина озелењен је 221 хектар и посађено је 220.400 садница. Компанија је напорно радила на рекултивацији у зонама флотацијских јаловишта у Мајднапеку, Великом Кривељу и старог борског одлагалишта како би се што пре формирало пријатно, лепо и зелено окружење у рударским градовима. Такође, у циљу решавања наслеђених проблема из периода РТБ-а, компанија је уложила пет милиона америчких долара у еколошке пројекте пречишћавања киселих отпадних вода у језеру „Робуле“. Након посла који је трајао годину и по дана, Србија Зиђин Копер је у потпуности решила вишедеценијски проблем загађења на тој локацији.

Изградња пројеката обновљивих извора енергије тече по плану. Формирана је радна група за промовисање послова у вези уштеде енергије и смањења потрошње, а дефинисан је и план управљања емисијом угљен-диоксида. Србија Зиђин Копер примениће најмодернију технологију, како би систематски контролисала и ефикасно управљала емисијом угљен-диоксида.

Придржавајући се строго принципа безбедне производње, што је допринело да свест запослених данас буде на вишем нивоу, број повреда на раду је ове године 34 одсто мањи него 2021. и 37 одсто мањи него 2020. За запослене је организовано и реализовано 28.867 разних обука у областима безбедности и здравља на раду и заштите од пожара.

У фокусу пажње Србија Зиђин Копер је ове године, као и свих претходних, био развој локалних заједница на чијим територијама компанија послује, па је искључиво у служби грађана 2022. основан и инфо центар. У намери да подели резултате развоја са друштвеном заједницом, Србија Зиђин Копер је у образовање, здравство, инфрструктурну изградњу, културу и спорт у Бору и Мајданпеку уложила 3,25 милиона америчких долара.

Запослени су камен-темељац развоја Србија Зиђин Копер! Зато ће и убудуће приоритет компаније бити да обезбеди сигурне и пристојне зараде за све раднике, у складу са њеним развојем.

Наш заједнички напор уродио је богатим плодовима. Долазак Нове године доноси нам нову наду за нови развој. Поносан сам на све што смо досад остварили. Руку под руку, напредујемо ка бољој и лепшој заједничкој будућности!

У Новој години желим свима испуњење свих жеља, добро здравље и спокој. Републици Србији желим мир и просперитет, а народу Србије срећу и благостање!“

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Реиндустријализација металуршких капацитета донела Боранима чист ваздух и боље услове рада

Србија Зиђин Копер решила једновековни проблем загађења ваздуха у Бору Ћу Гуоџу: Пројекат …