Почетак Синдикална страна Обавештење синдиката “Независност” радницима РТБ-а Бор

Обавештење синдиката “Независност” радницима РТБ-а Бор

8 друго читање
0
0
969

 

Ниједан рудар неће остати без посла“

Ово су охрабрујуће речи помоћника министра рударства и енергетике Синише Танацковића представницима репрезентативног синдиката „Независност“ РТБ-а Бор на округлом столу у Београду (22. децембра) поводом стратегије Владе Србије о развоју рударске индустрије и новог Закона о рударству
Обавештење синдиката “Независност” радницима РТБ-а БорТИР.
– Представници репрезентативног синдиката „Независност“ Рударско-топионичарског басена Бор – Драган Јанкуцић (ТИР), Станиша Стојановић (РБМ), Часлав Гаврић и Нинослав Вукашиновић (РББ) – били су у прилици да 22. децембра у Београду чују охрабрујуће речи од помоћника министра рударства и енергетике. На округлом столу посвећеном Стратегији Владе Србије о развоју и будућим активностима у рударској индустрији, као и коментарима новог Закона о рударству, Синиша Tанацковић је, према обавештењу које смо данас добили од поменутог синдиката, изјавио да “ниједан рудар неће остати без посла”.
“За нас, представнике синдиката „Независност“  РТБ-а  – каже се у обавештењу – посебан значај  и пажњу имају ове речи помоћника министра Синише Танацковића о Стратегији Владе Србије по питању РТБ-а  и проналажењу стратешког партнера за РТБ као целину, а не само парцијално, за поједина предузећа у његовом саставу, тј. за руднике појединачно, за које већ постоји интересовање. Стратегија Владе Србије је да се упосле сви рудници у саставу РТБ-а и обезбеди довољно концентрата за нову топионицу чија се потпуна стабилизација пројектних параметара очекује у кратком року.
Оно што је најбитније за Рударско-топионичарски Басен Бор  јесте да ниједан рудар неће остати без посла, нагласио је  помоћник министра СинишаТанасковић. Ово су умирујуће, и охрабрујуће речи за нас представнике синдиката РТБ-а, за наше раднике и чланове, нарочито после низа јавно објављених негативних чланака о судбини РТБ-а. Јер, они се директно дотичу наших радника и чланства, њихових породица. Велики је стрес за сваког радника и члана породице када неко само спомене стечај или отпуштање.”
На крају овог обавештења (од 23. децембра), које је потписао регионални повереник ГС ИЕР „Независност“ Драган Јанкуцић, подсећа се да је помоћник министра Синиша Танацковић својевремено  био радник РТБ-а, тачније РББ-а, те одлично познаје рударску муку и, као велики професионалац у свом послу, предлаже да Синдикат “Независност”, као репрезентативан, и даље активно учествује и доприноси опстанку компаније.

Још повезаних текстова
В Љубиша Алексић
Више текстова Синдикална страна

Оставите одговор

Погледајте и

„Зиђин“ постао већински власник и „Невсуна“

За више од 1,66 милијарди канадских долара кинеска компанија преузела је (28. децембра) 89…