Почетак Актуелно Обележен Дан рудара у Мајданпеку

Обележен Дан рудара у Мајданпеку

2 друго читање
1
0
656

Празник рудника и града

 

У пензију испраћено 45 радника РБМ-а. – Поводом дана рудара турнир у фудбалу, изложбе “Из живота старог Мајданпека” и Меморијална изложба Веце Адамовића, али и Фестивал фолклора “Орфео 2014” и концерт групе Ван Гогх
Обележен Дан рудара у МајданпекуМајданпек
. – Пријемом за 45 пензионера који су то постали између два празника рудара, у Руднику бакра Мајданпек почело је обележавање Дана рудара Србије. Празновање је настављено Међународним фестивалом фолклора “Орфео 2014” и општинским турниром у фудбалу, да би на сам празник била организована Будилица а у вечерњим сатима отворене су изложбе поводом рударског празника: “Из живота старог Мајданпека” и Меморијална изложба Веце Адамовића. Уследио је и наставак Фестивала “Орфео” а посебна посластица био је концерт групе Ван Гогх.
Обележен Дан рудара у МајданпекуПријемом за своје доскорашње колеге, менаџмент и представници синдиката РБМ-а поздравили су сваког од њих, а честитајући им одлазак у пензију, Бранислав Томић, директор РБМ-а, захвалио се на доприносу који су дали развоју предузећа, пожелевши им добро здравље и дуг живот. За пензионере је уприличен ручак у хотелу “Голден инн”, а уз отпремнине сваком од њих припала је и новчана награда.
Обележен Дан рудара у МајданпекуМеђународни фестивал фолклора “Орфео 2014” окупио је бројна културно уметничка друштва из општине, али и Ниша, Челинца у Републици Српској, Темишвара и Решице у Румунији. Време је послужило, па се уочи празника у игри уживало на централном градском тргу, као и на градском стадиону где су финале општинског турнира у фудбалу одиграли Мајданпек и Пореч 2:1.
Обележен Дан рудара у МајданпекуПразнични дан почео је рударском будилицом, музиком која је упркос киши будила Мајданпечане. Како је централна прослава Дана рудара организована у Бору, у Мајданпеку је празнично вече обележено отварањем изложби поводом рударског празника: “Из живота старог Мајданпека”, коју традиционално припема Удружење за Мајданпек, и Меморијална изложба Веце Адамовића, иза које стоји Удружење уметника Мајданпека. Осим тога, бројне Мајданпечане окупио је наставак Фестивала “Орфео”, а као шлаг на торту уследио је концерт групе Ван Гогх. У страху од најављеног невремена одржан је у спортској хали пред око хиљаду, углавном млађих, Мајданпечана и њихових гостију који само могу да жале – то вече за памћење није било на градском стадиону где би квалитет дошао до изражаја, а посета дупло већа. И овако, концерт је одушевио.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Актуелно

Један коментар

  1. […]  Izvor: https://kolektiv.co.rs/obelezen-dan-rudara-u-majdanpeku/ […]

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…