Почетак Актуелно Обележена крсна слава нове топионице

Обележена крсна слава нове топионице

1 друго читање
0
0
711

Свети Василије Острошки – патрон и заштитник нових постројења

 

Узели сте моћног светитеља да буде патрон и заштитник овог грандиозног здања које нас је заиста оставило без даха. Сматрам да нам је освештање нове „фабрике“ било заиста потребно јер сви ми од ње живимо и, практично, зависимо – рекао заменик старешине борске цркве, протојереј Саша Степановић
Обележена крсна слава нове топионицеНОВА ТОПИОНИЦА
. – Крсну славу у част Светог Василија Острошког који је, како рече протојереј Саша Степановић, заменик старешине борске цркве Свети Ђорђе, један од најпоштованијих светитеља у нашем народу, можда одмах после Светог Саве, запослени у новој топионици обележили су данас резањем славског колача у командној соби фабрике сумпорне киселине. Том чину претходио је обред освештања свих погона у саставу нове топионице почев од бединга, конверторског дела, флеш-пећи и нове енергане, до фабрике сумпорне киселине и свих њених пратећих постројења.
Обележена крсна слава нове топионицеНакон успешног завршетка изградње нове топионице и фабрике сумпорне киселине, доказивања радних параметара и пробног периода, желели смо да овај највећи еколошки пројекат у Србији буде под заштитом Светог Василија Острошког. Са вером у њега и у боље сутра, сви запослени одлучили су да 12. мај обележавамо као крсну славу новог пирометалуршког постројења – рекао је директор Топионице и рафинације Бобан Тодоровић.
Обележена крсна слава нове топионицеЗаменик старешине борске цркве Свети Ђорђе, протојереј Саша Степановић, захваливши се за позив руководству нове топионице, а и за жељу свих запослених да свештенство борског православног храма обави обред освештења нових погона, казао је:
Узели сте моћног светитеља да буде патрон и заштитник овог грандиозног здања које нас је заиста оставило без даха. Пошто га славимо, требало би да се и угледамо на њега и хвала Богу, а и вама што размишљате на тај начин. Јер, многи ће можда рећи да је ово некакво помодарство, али верујте да је такво мишљење површно. Нису у праву они који тако мисле јер сваки посао човек треба да почне молитвом и вером у Бога. Сматрам да нам је освештање нове „фабрике“ било заиста потребно јер сви ми од ње живимо и, практично, зависимо – рекао је протојереј Саша Степановић.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Градској „Топлани“ без накнаде уступљени опрема и постројења у старој Енергани

Србија Зиђин Копер помаже грејну сезону у Бору Пошто је процес производње енергије у градс…