Почетак Актуелно Објављен јавни позив за избор стратешког инвеститора РТБ-а Бор

Објављен јавни позив за избор стратешког инвеститора РТБ-а Бор

2 друго читање
0
0
1,992
Данас истекао рок за тендер за избор стратешког партнера РТБ-а

Tражи се докапитализација од 350 милиона долара

Пријаве се подносе Министарству привреде до 20. августа у затвореној коверти, заједно са понудом, а предуслов за њихово разматрање је уплата депозита или достављање првокласне банкарске гаранције од милион долара. – За стратешко партнерство могу се надметати правна лица која су прошле године остварила пословни приход од најмање пола милијарде долара, а којима је експлоатација и производња бакра, осталих обојених и племенитих метала претежна делатност у последњих 10 година
РТБ
. – Министарство привреде Републике Србије позвало је данас све заинтересоване за учешће у поступку приватизације РТБ-а Бор да поднесу пријаве за избор стратешког инвеститора. Реч је о моделу стратешког партнерства докапитализацијом компаније и методи јавног прикупљања понуда.
Стратешки партнер који новчаном докапитализацијом од 350 милиона долара постаје власник удела у РТБ-у Бор, према условима наведеним у јавном позиву за прикупљање понуда, може бити домаће или страно правно лице, али и конзорцијум настао удруживањем домаћих и/или страних лица ради стратешког партнерства.
Право да поднесу пријаву и квалификују се за закључење уговора о стратешком партнерству са Републиком Србијом имају сви потенцијални инвеститори који се експлоатацијом и производњом бакра и/или осталих обојених и племенитих метала, као претежном делатношћу, баве најмање 10 година у континуитету, а у 2017. години су остварили пословни приход од минимум пола милијарде долара. Право учешћа у поступку може имати и конзорцијум, под условом да се уговором о конзорцијуму одреди његов носилац. Он мора да има најмање 51% учешћа у конзорцијуму и да испуњава горе наведене квалификационе услове.
Пријаве се подносе Министарству привреде до 20. августа у затвореној коверти, заједно са понудом, а предуслов за њихово разматрање је уплата депозита или достављање првокласне банкарске гаранције од милион долара.
Приватизациона документација, која подразумева Информациони меморандум, Упутство за понуђаче и Нацрт уговора о стратешком партнерству, биће доступна свим заинтересованим лицима након потписивања Уговора о чувању поверљивих података и уплате 10 хиљада долара на име накнаде за њен откуп.
Комисија образована одлуком Владе Србије спроводи поступак јавног прикупљања понуда, али и оцењује достављене понуде на основу финансијских и техничких критеријума који су ближе дефинисани Упутством за понуђаче.
Јавни позив за избор стратешког инвеститора за РТБ Бор објављен је 18. јула на сајту РТБ-а Бор и у дневном листу „Политика“. Енглеска верзија позива наћи ће се у „Фајненшл Тајмсу“ 20. јула.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

У “Новом Церову” обустављена производња због блокаде пута који води ка руднику

Све машине стоје, већина радника биће упућена на годишњи одмор Блокада пута коју спроводи …