Почетак Актуелно Објављен јавни позив за приватизацију Индустрије за прераду Мајданпек

Објављен јавни позив за приватизацију Индустрије за прераду Мајданпек

2 друго читање
0
0
693

Продаја имовине 

Тржишна вредност имовине процењена је на више од 3,5 милиона евра колико износи и почетна цена. – Пријаве се подносе до 20. јула, а отварање понуда заказано је за 22. јул у 13 часова у просторијама Агенције за приватизацију
Објављен јавни позив за приватизацију Индустрије за прераду МајданпекИПМ МАЈДАНПЕК
. – Агенција за приватизацију Републике Србије објавила је 27 . маја јавни позив за учешће у поступку јавног прикупљања понуда са јавним надметањем ради продаје имовине, односно, приватизације Индустрије за прераду Мајданпек у чијем саставу послују „Златара Мајданпек“ и „Мегапласт“ Доњи Милановац. У структури капитала ове фирме 40 одсто припада РТБ Бор Групи, а 60 процената ИПМ-у Мајданпек.
Најновији покушај приватизације мајданпечке Индустрије за прераду (у чијем су саставу, после приватизације ФЕП-а Доњи Милановац 2008. године, остали „Златара Мајданпек“ и „Мегапласт“ Доњи Милановац са укупно 319 радника) обавиће се моделом продаје имовине методом јавног прикупљања понуда са јавним надметањем. Домаћим и страним правним и физичким лицима продаје се целина ове фирме која подразумева: фабрике “Златара Мајданпек” и “Мегапласт”, односно грађевинске објекте у Мајданпеку, Дебелом Лугу, Бору, Књажевцу, Ваљеву, Пожаревцу и Мосни и у ванкњижном власништву на три локације у Београду и једној у Нишу, те земљиште у својини уписано у Мајданпеку, Дебелом Лугу, Мосни и Рудној Глави, опрему и залихе материјала, недовршену производњу, готове производе од злата и сребра… Тржишна вредност имовине процењена је на више од 3,5 милиона евра колико износи и почетна цена.
Надамо се да ће овај покушај приватизације бити успешан и да ће купац наше фабрике запослити све раднике – кратко је објављивање јавног позива прокоментарисао Синиша Јеврић, директор мајданпечке Индустрије за прераду.
Пријаве за учешће у овом поступку приватизације подносе се најкасније до 20. јула, док ће откуп продајне документације по цени од 200 хиљада динара бити могућ до 10. јула.
Отварање пријава заказано је за 22. јул у 13 часова у просторијама Агенције у Београду.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…