Почетак Актуелно Обука стручњака ТИР-а за провераваче интегрисаних система менаџмента

Обука стручњака ТИР-а за провераваче интегрисаних система менаџмента

18 друго читање
0
0
761

 Пословање по европским стандардима

  

Евица Страк: Обједињавање сва три стандарда је гаранција да фирма поступа по реду који поштује цео свет (9001), да води рачуна о заштити животне средине и околини (14001) и заштити здравља и безбедности радника (18001). – Славиша Буђелан: Настојали смо да буду заступљени и едуковани интерни проверавачи из свих сегмената деловања предузећа за будућу контролу овог система када га будемо увели

ТОбука стручњака ТИР-а за провераваче интегрисаних система менаџментаИР. – Данас обучавамо полазнике за сва три система: менаџмент квалитетом (QМС), заштиту животне средине, и заштиту здравља и безбедност на раду које ово предузеће мора да обједини. Са ТИР-ом дуго сарадјујемо. Још 1997. године смо (најпре заједнички) сертификовали Електролизу и Фабрику бакарне жице, а потом још шест погона: Електролизу, ФБЖ, Ливницу бакра и бакарних легура, Фабрику сумпорне киселине, Енергану и Транспорт ТИР-а. Добро је и неопходно да се ти системи обједине, пошто је то гаранција да фирма послује по европским стандардима и да поступа по реду који поштује цео свет (9001), да води рачуна о заштити животне средине и околини (14001) и заштити здравља и безбедности радника (18001).
Ово је, између осталог, данас истакла предавач Евица Страк из YУQС-а на обуци за провераваче интегрисаних система менаџмента. Дводневном обуком (у виду радионице, уз активно учешће полазника) обухваћено је 14 стручњака из свих делова металуршког предузећа.
Обука стручњака ТИР-а за провераваче интегрисаних система менаџментаДанас и сутра се организује прва обука на коју смо позвали представнике руководства задужене за квалитет из свих погона ТИР-а, али и колеге који се баве осталим областима – системом менаџмента, заштитом животне средине, ванредним ситуацијама, економисте. Настојали смо да буду заступљени и едуковани интерни проверавачи из свих сегмената деловања предузећа за будућу контролу овог система када га будемо увели – рекао је Славиша Буђелан, помоћник директора ТИР-а за квалитет, који је, заједно са Драганом Танчић, (обоје су сарадници YУQС-а) одржао уводно предавање о важности увођења интегрисаних система у РТБ-у.
Обука стручњака ТИР-а за провераваче интегрисаних система менаџментаИначе, YУQС је кћерка-фирма „Југоинспекта“, има акредитацију Акредитационог тела Србије, али и Француске. Чланица је ИQНЕТ организације (светска мрежа сертификационих тела), тако да онај ко добије сертификат YУQС-а постаје власник и међународног који признају 38 земаља света. Као резултат дугогодишње пословне сарадње YУQС-а и ТИР-а, директори Александар Ђорђевић и Бобан Тодоровић недавно су се договорили да предавачи из ове сертификационе куће бесплатно одрже две едукације – прву за интерне провераваче интегрисаних система менаџмента (4. и 5. марта), а другу за топ-менаџмент ТИР-а о важности увођења ових система (6. марта).

Још повезаних текстова
В Јасмина Станојевић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Жене ZiJina: Весна Трајковска из Фабрике сумпорне киселине

Ништа не промиче њеном будном оку У постројењу за прераду отпадних вода даме су махом за к…