Почетак Корпоративна одговорност Од Serbia Zijin Copper два милиона динара за фудбалски клуб „Мајданпек 1934“

Од Serbia Zijin Copper два милиона динара за фудбалски клуб „Мајданпек 1934“

14 друго читање
0
0
2,288

Да се фудбал опет игра

Донација мајданпечком фудбалском клубу само је један од примера који показују нашу посвећеност побољшању услова живота у локалној средини, рекао заменик генералног директора Serbia Zijin Copper Jian Heyuan

МАДАНПЕК. – Serbia Zijin Copper обрадовала је Мајданпечане донацијом захваљујући којој ће Рударски фудбалски клуб Мајданпек поново бити активиран и моћи да се такмичи. Уговор о донацији два милиона динара потписали су данас заменик генералног директора Serbia Zijin Copper Jian Heyuan и председник РФК Мајданпек Никола Матић.
Имајући у виду нераскидиве везе рудника и града, Serbia Zijin Copper у Мајданпеку настоји да оствари добру производњу, уз пуну пажњу безбедности, али да истовремено помогне овој средини и побољша запосленост. Мото компаније је да заједно са окружењем иде напред, а донација фудбалском клубу само је један од примера који показују њену посвећеност побољшању услова живота. И наши људи воле фудбал, стони тенис, бадминтон, тако да ћемо и убудуће помагати развој спорта – рекао је том приликом Jian Heyuan.
Захваљујући се за донацију, председник Општине Мајданпек Драган Поповић је истакао: – Пре неколико месеци иницирали смо покретање рада Фудбалског клуба Мајданпек и у компанији SZC наишли на разумевање да финансира прву годину такмичења. Није први пут да Zijin помаже Мајданпеку и општини, што нама неизмерно значи и на чему захваљујем. Они су већ утицали на подизање стандарда запослених, општински буџет се пуни, стабилан је и има средстава за инвестиције, у шта се и грађани могу уверити будући да се у сваком делу општине нешто ради. Поновно активирање фудбалског клуба не подразумева само први тим, већ и млађе селекције, односно прилику да се деца баве спортом, да здраво живе и науче више о фудбалу од оних који су својевремено „бранили боје“ Мајданпека у савезном рангу такмичења некадашње државе.
Председник РФК Мајданпек Никола Матић, захваљујући се локалној самоуправи, а посебно компанији SZC, додао је да ће најмлађим категоријама бити обезбеђени сви услови да раде добро и развијају се у здраве спортисте: – Радићемо на омасовљавању, јер је у претходном периоду то било запостављено. Сви заједно ствараћемо услове за њихов рад и развој. Имаће добре и квалитетне тренере, који ће их усмеравати ка бављењу фудбалом. Нећемо запоставити ни сениорски кадар, а ни тренере – рекао је Никола Матић.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Корпоративна одговорност

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…