Почетак Актуелно Мајданпек Одборници о измештању пута у Мајданпеку

Одборници о измештању пута у Мајданпеку

2 друго читање
0
0
965

Што пре до руде на „Андезитском прсту“

 

Одборници СО Мајданпек подржали решење које је у интересу даљег рада и развоја РБМ-а. – Израда документације у наредних шест месеци. – Привремено решење, преко површинског копа и поред реке Пек, да би се на „Андензитском прсту“ што пре стигло до руде

Одборници о измештању пута у МајданпекуМАЈДАНПЕК. – Одборници СО Мајданпек усвојили су предлог одлуке о изради плана детаљне регулације измештања деонице државног пута на самом улазу у Мајданпек из правца Београда. Ову деоницу треба изместити због производње и развоја Рудника бакра Мајданпек.
РБМ је добио сагласност „Путева Србије“ и у складу са тим Комисија за планове је дала сагласност на Нацрт – навела је Весна Цепењор, начелница Одељења за грађевинарство, урбанизам и стамбено комунална питања општине Мајданпек, и истакла да након тога следи измена плана генералне регулације, јер ће измештање пута изазвати велике промене у функционисању града: – Индустријска зона ће са овим измештањем бити још даље, а спорна је и локација постројења за пречишћавање отпадних вода, што су велика питања за град која ће морати да се реше.
Одборници о измештању пута у МајданпекуДиректор РБМ-а Светомир Мустецић је указао на потребе рудника за даљим ископавањем руде бакра на потезу „Андензитски прст“:
Ту се налази око 18 милиона тона руде бакра која је најближе експлоатацији. Због тога, али и из безбедносних разлога, потребно је да се трајно измести деоница на улазу у град. Ми смо снимили део преко „Партизанског пута“, геодетске снимке проследили ЈП „Србија путеви“ и у начелу добили њихову сагласност. Сви правци који воде експлоатацији на Копу, воде према Фази 1. Планирамо да за шест месеци завршимо фазу 1, а за то време саобраћај би, привремено, требало да иде преко Копа поред реке Пек, а након тога преко „Партизанског пута“.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Мајданпек

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…