Почетак Синдикална страна Огласио се Извршни одбор Синдиката рудара РБМ-а

Огласио се Извршни одбор Синдиката рудара РБМ-а

4 друго читање
0
0
861

Подршка мерама за очување стабилности

 

Из мајданпечког Синдиката рудара дају подршку руководству да се мерама штедње и контроле трошкова превазиђу тешкоће у пословању. – Ограђују се од активности истоименог синдиката из Бора и ради спречавања осипања чланства, најављују да ће своје активности приближити неком од републичких репрезентативних синдиката
Огласио се Извршни одбор Синдиката рудара РБМ-аРБМ
. – Извршни одбор Синдиката рудара Рудника бакра Мајданпек огласио се након овонедељне седнице саопштењем у којем се истиче да је одлучио да потпуно подржи све напоре за очување пуне стабилности и континуитета пословања свог предузећа и компаније РТБ Бор.
Пружамо пуну подршку руководству РБМ-а и РТБ-а Бор у настојањима да се предузетим мерама штедње и контроле трошкова превазиђу и савладају актуелне тешкоће у пословању, јер је то најважнији интерес свих радника“ – истиче се у саопштењу Синдиката рудара РБМ-а. Ту се још наводи да се Рударски синдикат Мајданпека ограђује од свих активности истоименог синдиката из Бора, јер је он изгубио репрезентативност, што је потврдила и надлежна државна комисија. Због тога се од пословодства РТБ-а, руководства РБМ-а, као и од државних органа тражи помоћ у изради деобног биланса средстава која се налазе на рачуну бившег Рударског синдиката из Бора, како би се она разграничила и Мајданпеку вратио новац од чланарина који му припада.
У овом саопштењу се наводи да је Рударски синдикат из Мајданпека одлучио да убудуће, ради спречавања осипања чланства због ситуације у Бору, своје активности приближи неком од републичких репрезентативних синдиката и на тај начин очува свој углед и репрезентативност.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Синдикална страна

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…