Почетак Синдикална страна Оснивачка Скупштина Синдиката рудара Србије у РБМ-у

Оснивачка Скупштина Синдиката рудара Србије у РБМ-у

1 друго читање
0
0
1,000

За права и интересе рудара

 

Синиша Шербановић изабран за председника, а Јагодинка Богдановић за потпредседницу. – У првом плану права и интереси рудара. – Синдикат рудара неће имати плаћене функције

Оснивачка Скупштина Синдиката рудара Србије у МајданпекуРТБ Бор, РБМ. – Оснивачка Скупштина Синдиката рудара Србије у Руднику бакра Мајданпек показала је да је овај синдикат већ у поступку припреме тог скупа постао организација по мери сваког шестог радника мајданпечког Рудника.
Ово је синдикат који се препознаје као нови синдикат и нова снага. Људи који га воде и даље ће бити на својим радним местима, неће имати плаћени синдикални додатак, неће користи службене аутомобиле, нити ићи на далека путовања која финансира РТБ Бор – образложио је нову идеју Љубиша Миљковић, први човек Синдиката рудара Србије на оснивачкој Скупштини у Мајданпеку.
У радном делу оснивачке Скупштине Синдиката рудара Србије 16 њених чланова одлучило је да “први међу једнаким“ буде Синиша Шербановић, док је за потпредседницу изабрана Јагодинка Богдановић. Јачање Синдиката рудара биће први задатак, а одређени су и људи који ће координирати радом подружница.
Оснивачка Скупштина Синдиката рудара Србије у МајданпекуПонуђени програм Синдиката рудара Србије је у старту привукао више од 150 радника РБМ-а. Међу њима најповољније коментаре изазива опредељење да синдикат функционише без плаћених функционера. Позитивно се оцењује и залагање за бољи материјални положај и услове рада, а посебно то што ће, осим на радном месту, бити размотрене могућности унапређења услова лечења, рехабилитације и рекреације – наводи Синиша Шербановић и додаје да је у овој фази први задатак јачање саме организације, али и “видлљиво” остваривање основних програмских циљева и опредељења.
Како сазнајемо, до 10. маја Синдикат рудара Србије у Мајданпеку имао је 220 чланова.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Синдикална страна

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…