Почетак Актуелно Мајданпек Оспособљавање транспортног система у РБМ-у

Оспособљавање транспортног система у РБМ-у

2 друго читање
0
0
883

Брза интервенција на додавачу 1

 

Убрзано оспособљавање “Транспортног система 1” је предуслов за брже раскривање рудних лежишта и смањење транспортних трошкова. – Санација додавача завршена је за рекордно време
Оспособљавање транспортног система у РБМ-уРБМ
. – Оспособљавање транспортног система и његово укључивање у производни процес за Рудник бакра Мајданпек је приоритетан задатак. Посебно место у том плану има “Фаза 1”, где је убрзано оспособљавање додавача, што је предуслов за брже раскривање рудних лежишта и смањење транспортних трошкова.
На додавачу број 1 још раније смо заменили чланке, облоге и ролне. Било је потребно обрадити и погонску осовину и погонско вратило, али се испоставило да је на њему поломљен лежај који је оштетио осовину – каже бригадир Славиша Милијић истичући велики проблем са опремом старом три деценије која се последњих пенаестак година није користила. – Оспособљавање транспортног система у РБМ-уДа бисмо осовину санирали на уобичајени начин, било би потребно много времена, најмање месец дана. У сарадњи са људима из Производних услуга РБМ-а, помоћником директора РБМ-а за електромашинство дипл. инж. Неђељком Чавићем, Душаном Петровићем из “Инвестиција” и са искусним мајсторима ПУС-а определили смо се за обраду осовине на лицу места. Вратили смо све у првобитно стање убацивањем једне чауре и биксне, која све враћа у исти положај.
Да би то било урађено на лицу места, инсталиран је аутоматски струг, па је посао завршен за рекордно време.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Мајданпек

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…