Почетак Корпоративна одговорност Оштећена нова аутобуска стајалишта у Мајданпеку

Оштећена нова аутобуска стајалишта у Мајданпеку

1 друго читање
3
0
1,131

Зашто?

 

Нова стајалишта, лепа и функционална, нису још испрљана, а већ су се нашла на мети непознатих починилаца који су на три поломили више плоча од лексана
Оштећена нова аутобуска стајалишта у МајданпекуМАЈДАНПЕК
. – Од седам нових аутобуских стајалишта у Мајданпеку, која још нису ни испрљана, три су током првог јулског викенда озбиљно оштетили непознати починиоци. Они су, под окриљем ноћи, поломили и избили делове плоча од лексана и те лепе кутке за предах и чекање превоза учинили мање функционалним, лепим и уређеним. Запослени у Јавном предузећу за грађевинско земљиште и путеве, који су уз помоћ људи из Производних услуга Рудника бакра Мајданпек и финансијску подршку локалне самоуправе, тек завршили замену дотрајалих “печурки” новим аутобуским стајалиштима, поднели су пријаву против НН лица.
Већина Мајданпечана огорчена је овим атаком на заједничку својину, на нешто што припада свим грађанима и апсолутно никоме не штети, а може да користи и у бројним приликама послужи баш свима. –Волела бих да бар једном чујем само одговор на питање “зашто”. Зашто било ко има потребу да нешто руши у време када се мало и тешко ствара – пита се старија становница овог града Слободанка М. – Мислим да није било становника ни госта Мајданпека који није прокоментарисао да су нова стајалишта лепа и функционална, да ће поред оних који чекају аутобусе, добро доћи и становницима горњег дела града, када желе да одморе и предахну на путу до одредишта. Питам се, ко то своје критеријуме жели да наметне свима, да уместо уживања у лепом, чистом и уређеном, будемо окружени потпуно другачијом сликом.

Нова, уређена, лепо дизајнирана аутобуска стајалишта резултат су две године старог пројекта. Он је урађен у складу са реалним захтевима становништва, потребама и бројем путника на одређеним местима. Локална самоуправа, је обезбедила финансијска средства за репроматеријал – сазнали смо од Ивана Николића, директора ЈП за грађевинско земљиште и путеве Мајданпек.
Негодовање грађана изузетно је велико и незаобилазна тема на почетку ове радне недеље. Сви се питају има ли краја дивљању несавесних појединаца, али и да ли је могуће да баш нико није видео ко је то ломио плоче од лексана. Неко ће рећи да штета није превелика, да се поломљено може поправити, али је право питање – зашто? Зашто је неко ломио, зашто, када му није сметало? Зашто ружи оно што је лепо? Зашто успева у намери да наметне нови издатак, зашто да поквари оно што је требало да свима, па и њему служи? Шта је оправдање за потез који апсолутно нема смисла? И до када ће се сви повлачити пред таквим испадима, све верујући да неко други треба да реагује и чува оно што је наше?
Мајданпечани су више него задовољни новим стајалиштима, а очекују да у најскорије време буде завршено свих седам. У Производним услугама РБМ-а кажу да су били замољени да помогну у изради и постављању стајалишта. У складу са могућностима, прихватили су да то ураде, знајући да ће на тај начин позитивно одговорити захтевима грађана .

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Корпоративна одговорност

3 Коментари

 1. starica

  6. јула 2016. у 11:29

  STAMOTA,A PITANJE GDE JE POLICIJA,ŠTA RADI POLICIJA,NIŠTA NE RADE UMESTO DA PATRORITAJU NOĆU ONI SPAVAJU….SRAMOTA DA OVDE POLICIJA NIŠTA NE RADI.UMESTO DA ONI DAJU PRIMER DRUGIMA ONI RADE SVE PROTV ZAKONA SRAMOTA…..

 2. PRAVDA ZA MAJDANPECKU DECU

  6. јула 2016. у 13:08

  ZASTO JE OŠTEĆENO JE VEOMA KOMPLEKSNO PITANJE !
  NAIME MAJDANPEČKOJ OMLADINI JE VEĆ ODAVNO MUKA OD STVARI KOJE SE DESAVAJU GODINAMA UNAZAD!!!
  SELJACI IZ OKOLNIH SELA SU IMA ODAVNO OTELI SVE IOLE PLACENE POSLOVE JER ONI IMAJU STA DA DAJU SVOJIM SEFOVIMA ZAUZVRAT,TAKO DA SU MAJDANPECKA DECA OGORCENA I SVOJ BES ISPOLJAVAJU NA SVEMU STO MOGU!
  NETACNO JE STO PRICAJU DA SU SELJACI VREDNIJI OD GRADSKE DECE JER U MAJDANPEKU GRADSKA DECA SU OSUDJENA NA MNOGOG TEZE I MANJE PLACENJE POSLOVE OD KOLEGA SA SELA,KAKO SU ONDA SELJACI VREDNIJI???
  SELJACI PARE NE TROSE U GRADU KAO STO TO RADE GRADJANI,GRAD UMIRE JER NISTA NE MOZE DA OPSTANE USLED SLABOG MATERIJALNOG STATUSA POTROSACA.
  STOP UNISTENJU MAJDANPECKE OMLADINE!!!

 3. Rudar

  13. јула 2016. у 18:07

  Zašto se ne pitate koliko je leksana bilo oštećeno u samom staru. Inače najgoti kineski je nabavljen

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…