Почетак Актуелно Плакете за допринос унапређењу привредног амбијента на територији Борског округа

Плакете за допринос унапређењу привредног амбијента на територији Борског округа

22 друго читање
0
0
1,101

Признања за Serbia Zijin Copper, “Еликсир” и “Ђердап”

Владимир Станковић: Борски округ је најисточнији део Србије, али се захваљујући овим компанијама, али и раду председника општина и градова где оне имају седиште, он издваја од остатка Србије по изузетним економским резултатима. Ми са истока смо они који дају сунце целој Србији, тамо смо где теку злато, бакар, али и добро вино, а пре свега смо добри људи и домаћини. – У претходне три године Serbia Zijin Copper је у пројекте техничке реконструкције свих рудника и топионице уложила укупно 943 милиона америчких долара. Само у овој години инвестирано је 509 милиона америчких долара. Имплементацијом водећих технологија у индустрији, увођењем напредног технолошког процеса и опреме, али и применом еколошких стандарда строжих од оних у Европској унији, приближавамо се остварењу циљева, односно стварању зелених рудника и еколошких фабрика, изјавио Huang Zhaoyu
БОР
. – Пошто је на недавно одржаној седници Савета Борског управног округа једногласно одлучено да су најзначајнији привредни субјекти у 2021. Serbia Zijin Copper из Бора, “Еликсир” из Неготина и ХЕ “Ђердап” из Кладова, начелник Борског управног округа Владимир Станковић уприличио је данас пријем за представнике компанија, али и општина и градова Борског округа. Том приликом најуспешнијима је уручио плакете за допринос унапређењу привредног амбијента на територији Борског управног округа.
Савет је, након анализе стања привреде и економије на територији Борског округа, закључио да је сарадња са ове три компаније једна од најбитнијих за економски и општи развој Борског округа. Такође, закључили смо да њиховом делатношћу доприносе и целој земљи. Serbia Zijin Copper је највећи извозник у Републици и запошљава око 6.000 радника. Приде, реч је о одговорном партнеру у друштвеном животу наших општина. “Еликсир” из Прахова је фирма која је у претходном периоду успела да запосли више од 300 људи са територије општине Неготин и постане велики добротвор. У Хидроелектрани “Ђердап”, вишедеценијском партнеру општине Кладово производи се 22 до 25 одсто електричне енергије за целу Србију. Због тога су, поред осталог, ове три компаније од изузетног значаја за Борски управни округ и наши су партнери и у добру и у злу. Борски округ је најисточнији део Србије, али се захваљујући њиховом раду, али и раду председника општина и градова где компаније имају седиште, он од остатка Србије издваја по изузетним економским резултатима. Ми са истока смо они који дају сунце целој Србији, тамо смо где теку злато, бакар, али и добро вино, а пре свега смо добри људи и домаћини – рекао је начелник Борског управног округа Владимир Станковић.
У име Serbia Zijin Copper за признање доприносу унапређења привредног амбијента на територији Борског управног округа захвалио се директор људских ресурса Huang Zhaoyu. Истичући да му је велика част што је компанија препозната као важан привредни субјект на територији Борског округа, он се у име генералног директора Jiana Ximinga захвалио начелнику округа, Градској управи и свима који пружају подршку развоју Serbia Zijin Copper.
Компанија је остварила развојне и пословне циљеве које је дефинисала на почетку године, заузела је прво место на листи највећих извозника у земљи и савесно је спроводила све обавезе из Споразума о стратешком партнерству са Владом Србије. Све то постигли смо у време поновног налета вируса корона и његовог делта соја, а успели смо да осигурамо и несметани ланац испоруке добара. У претходне три године, у пројекте техничке реконструкције свих рудника и топионице инвестирано је 943 милиона америчких долара. Године 2019. уложили смо 141 милион долара, прошле 293 милиона долара, а ове чак 509 милиона америчких долара. Имплементацијом водећих технологија у индустрији, увођењем напредног технолошког процеса и опреме, али и применом еколошких стандарда строжих од оних у Европској унији, приближавамо се остварењу циљева, односно стварању зелених рудника и еколошких фабрика – рекао је директор људских ресурса у Serbia Zijin Copper.
Хуанг Зхаоyу је у наставку истакао да кумулативни допринос компаније износи 335 милиона долара, од чега је 54,43 милиона долара уплаћено на име пореза и других накнада.
У Serbia Zijin Copper запослено је и 1.800 нових радника, па у компанији данас ради 5.979 људи који ће до краја ове године у просеку месечно зарађивати 100 хиљада динара. Плате су у односу на 2018. годину данас веће 47 процената. У светлу одрживе и конструктивне сарадње са локалним самоуправама, у еколошке пројекте досад је инвестирано 143 милиона долара, посађено је 112.600 садница и озелењена површина од скоро 500 хиљада квадратних метара. Компанија је савесно испуњавала и своју корпоративну одговорност, па је за донације издвојила укупно 2,2 милиона долара. Прошле године донирала је 571.000 долара за изградњу лабораторије “Ватрено око” у Нишу, а здравство, образовање, култура и спорт помогнути су са 754 хиљада долара – казао је Huang Zhaoyu.
Свечаности у Борском управном округу су, поред представника награђених компанија, присуствовали градоначелник Бора Александар Миликић, председник општине Кладово Саша Николић, председник општине Мајданпек Драган Поповић и потпредседник општине Неготин Богдан Гигић.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

У Србија Зиђин Копер за четири године посао добило око 2.500 нових, младих радника

Ове године посао за још око 200 људи У корак са развојем компаније и њеним производним пла…