Почетак Актуелно Мајданпек Почело измештање радионице и бензинске пумпе Аутобуске станице

Почело измештање радионице и бензинске пумпе Аутобуске станице

4 друго читање
0
0
666

Нови објекти за 30 дана

 

Припреме обављене, па извођач радова АД „Wоод“ из Свилајнца на простору испред улаза у Аутобуску станицу треба да угради цистерну за бензинску пумпу и подигне монтажни објекат површине 162 квадратна метра
Почело измештање радионице и бензинске пумпе Аутобуске станицеРБМ
.- Планско проширење површинског копа Рудника бакра Мајданпек, у низу измештања инфраструктурних објеката, условило је и пресељење радионице и бензинске пумпе са Аутобуске станице на острвце у њеној непосредној близини и, практично, на улазу у станицу и град. Реч је о послу који би требало да се заврши за месец дана, како би могло да се обави и преусмеравање Пека, а онда безбедно настави даље повезивање Андезитског прста са „Истоком“ Јужног ревира.
Започети су и већ обављени груби земљани радови, па извођач АД „Wооd“ из Свилајнца има услове да све обави у планираном року од 30 дана – каже Александар Божић из Грађевинске службе РБМ-а.
На невеликом простору треба сместити и радионицу и бензинску пумпу, па су честа питања да ли ће и како све то моћи да се уради.

Све ће стати на предвиђену површину. Бензинска пумпа је, заправо, цистерна која се укопава на одређеној дубини и која ће користити за потребе аутобуске станице, односно, превозника. Радионица је објекат површине 162 квадрата, који ће бити потпуно уклопљен у амбијент (монтажног типа, са челичном конструкцијом и од термоизолационих панела и предвиђеном противпожарном заштитом) – уверава Божић.
По завршетку нових објеката локација старих биће искоришћена за проширење површинског копа, али ће томе претходити преусмеравање мањег дела корита Пека на деоницу непосредно уз Аутобуску станицу.
Не очекује се да то буде велики и захтеван део посла, а ни претерано компликован, па верујемо да ће брзо моћи да се обави – каже овај грађевински стручњак.
Запослени у РБМ-у обављају стандардне послове инвеститора, од прибављања неопходне документације до припреме терена, односно измештања оптичког кабла и грубих земљаних радова.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Мајданпек

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…