Почетак Корпоративна одговорност Подршка јавном здрављу и ефикаснијем медицинском третману локалног становништва

Подршка јавном здрављу и ефикаснијем медицинском третману локалног становништва

1 друго читање
0
0
1,743

Савремени реаномобил и за Мајданпек

Србија Зиђин Копер донирала Служби хитне помоћи Дома здравља у Мајданпеку савремено амбулантно возило вредно шест и по милиона динара. – Санитет је комплетно опремљен медицинским уређајима који су важни за збрињавање и безбедан транспорт пацијената са индустријским или саобраћајним траумама. – Компанија је препознала напоре локалне самоуправе у подизању нивоа здравствене заштите, па је реаномобил резултат пажљивог ослушкивања потреба свих грађана Мајданпека, казао Бранислав Томић

МАЈДАНПЕК. – Онако како је и обећала у мају, када је ново амбулантно возило поклонила Дому здравља у Бору, Србија Зиђин Копер донирала је (31. августа) истоветан реаномобил и мајданпечкој здравственој установи. Кључеве савременог санитета, вредног шест и по милиона динара, директору Дома здравља „Др Верољуб Цакић“ др Драгану Фудуловићу уручио је директор мајданпечког огранка Србија Зиђин Копер Јиан Хеyуан.
Као друштвено одговорна компанија, Србија Зиђин Копер готово свакодневно помаже и локалне самоуправе у Бору и Мајданпеку, где има производне погоне. Захваљујући тој помоћи реновирани су многи објекти у оба града и у селима обе локалне заједнице, а за то је издвојено 2,6 милиона долара. Компанија даје подршку бројним културним, просветним, туристичким и спортским установама и манифестацијама и директно и конкретно показује да је мотор развоја Тимочке Крајине и Србије. Само у Мајданпеку, отворено је 1.430 нових радних места. Поред запошљавања и помоћи бројним породицама, трудимо се да рекултивацијом рударских површина у Мајданпеку дамо велики допринос овом граду и у области заштите животне средине и озелењавања – казао је Јиан Хеyуан.
Свечаности поводом примопредаје амбулантног возила присуствовао је и председник општине Мајданпек Драган Поповић који је, поред осталог, казао: – Србија Зиђин Копер пружа помоћ не само здравству, већ улаже у спорт, образовање и остале области које су нужне за функционисање једног града. Улагање у здравство је посебно важно, јер само ако имамо здраве становнике можемо да планирамо будућност. Ово амбулантно возило нам много значи јер је Мајданпек око 200 километара удаљен од свих великих градова и здравствених установа, до којих ће се сада брже стизати. Такође, ова донација нам је омогућила уштеду у буџету, јер бисмо свакако морали да набавимо нов санитет пошто су они које је купила локална самоуправа већ прешли велику километражу.
Захваљујући се за донацију, др Драган Фудуловић посебно је истакао опремљеност амбулантног возила. – Санитет је комплетно опремљен медицинским уређајима који су важни за збрињавање и безбедан транспорт пацијената са индустријским или саобраћајним траумама. Ту су и дефибрилатор са мониторингом, ЕКГ апарат за праћење виталних функција пацијената и правовремено реаговање код наглог срчаног застоја, апарат за кисеоничну терапију, оксиметар, аспиратор, имобилизациони сет и остало – рекао је директор мајданпечког Дома здравља.
Руководилац мајданпечког огранка Србија Зиђин Копер Бранислав Томић истакао је да је компанија препознала напоре локалне самоуправе у подизању нивоа здравствене заштите и да је савремени реаномобил резултат пажљивог ослушкивања потреба свих грађана Мајданпека.

Руководство огранка Србија Зиђин Копер у Мајданпеку је истога дана уручило донацију и тамошњем Удружењу дијабетичара „Плави круг“.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Корпоративна одговорност

Оставите одговор

Погледајте и

Отворена изложба фотографија “Зелени хоризонти: Уметност одрживог рударства у Србија Зиђин Копер”

Јавности представљени најзначајнији еколошки пројекти у Бору и Мајданпеку Иако је посао у …