Почетак Актуелно Подршка РТБ-а Бор опсежној полицијској акцији хватања крадљиваца злата

Подршка РТБ-а Бор опсежној полицијској акцији хватања крадљиваца злата

7 друго читање
0
0
1,218
Подршка РТБ-а Бор опсежној полицијској акцији хватања крадљиваца злата

Компанија ће пружити логистичку помоћ и у истрази која следи

Рударско-топионичарски басен Бор је, пријављујући редовно све сумње, активно учествовао у полицијској акцији пружајући сву неопходну логистичку помоћ. – Компанија је, као оштећена страна, заинтересована да случај ефикасно буде истражен до краја и пружиће сву подршку органима МУП-а у истражном процесу. Након резултата истраге, РТБ Бор ће упутити одштетни захтев
РТБ
. – У заједничкој акцији припадника Управе криминалистичке полиције и Полицијске управе у Бору, у којој је активно учествовао и Рударско-топионичарски басен Бор пружајући сву неопходну логистичку помоћ, синоћ је ухапшено седам особа због постојања основа сумње да су у периоду 2014-2017. године из погона „Златара“ у саставу РТБ-а Бор украли већу количину злата.
Рударско-топионичарски басен Бор је овој опсежној полицијској акцији, која је трајала годину дана, припадницима МУП-а све време пружао подршку, логистичку и сваку другу помоћ која је била потребна. Све сумње пријављиване су редовно органима реда јер је РТБ Бор, као оштећена страна, заинтересован да случај ефикасно буде истражен до краја. Након резултата истраге, компанија ће упутити одштетни захтев.
Због сумње да су извршили кривично дело тешка крађа десетог маја ухапшена су четири радника РТБ-а Бор – И.С. (1976), З.П. (1967), Г.П. (1975), Д.М. (1974) – запослена у Радној јединици за производњу племенитих метала. По налогу надлежног тужилаштва, у оквиру исте акције МУП-а, уз кривичну пријаву тужиоцу су приведени и С.С. (1977), који је бивши радник овог погона у саставу ТИР-а, али и Д.М. (1975) и З.И. (1970), бивши радници предузећа „Заштита“, које је раније обезбеђивало РТБ Бор.
Како је саопштено из МУП-а, сумња се да су сви они, по претходном договору, више пута из производног процеса присвојили веће количине неафинисаног и афинисаног злата које су продавали.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Градској „Топлани“ без накнаде уступљени опрема и постројења у старој Енергани

Србија Зиђин Копер помаже грејну сезону у Бору Пошто је процес производње енергије у градс…