Почетак Актуелно Полиција ухапсила Боранина код кога је пронашла око 94 тоне секундарног бакра

Полиција ухапсила Боранина код кога је пронашла око 94 тоне секундарног бакра

6 друго читање
0
0
609

Плен вредан преко 400 хиљада долара враћен компанији

Полиција је приликом претреса домаћинства Д.Г. у околини Бора, у дворишту пронашла 93 тоне и 480 килограма бакарних одливака, а истога дана је и у комбију којим је овај Боранин управљао пронашла још 286 килограма жице и делова каблова, као и 55 килограма бакарних лимова и катодних листова. – Украдена роба враћена у Serbia Zijin Copper
БОР
. – Припадници Министарства унутрашњих послова у Бору ухапсили су (6. априла) суграђанина Д. Г. (1967), због постојања основа сумње да је извршио кривично дело тешка крађа.
Полиција је приликом претреса његовог домаћинства у околини Бора, најпре у току преподнева, у дворишту пронашла 93 тоне и 480 килограма бакарних одливака украдених у претходном периоду из Serbia Zijin Copper. Пронађени предмети, чија вредност се процењује на више од 400.000 долара, враћени су одмах кинеској компанији.
Истога дана, али у вечерњим сатима, полиција је у комбију којим је управљао Д.Г. пронашла још 286 килограма жице и делова каблова, као и 55 килограма бакарних лимова и катодних листова, па је и ту „робу“, вредности око три и по хиљаде долара, вратила у огранак ТИР.
По налогу Основног јавног тужилаштва у Бору, осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен тужиоцу.
Serbia Zijin Copper захваљује борској полицији за професионалан, ефикасан и предан рад, као и за темељну истрагу која је претходила хапшењу Боранина Д.Г.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Редовно одржавање опреме кључ за боље еколошке ефекте и већу ефикасност борске топионице

Десетодневна контрола рада металуршких агрегата У оквиру застоја још једном су прегледана …