Почетак Актуелно Мајданпек Поломила се катарка одлагача јаловине на Ујевцу

Поломила се катарка одлагача јаловине на Ујевцу

2 друго читање
0
0
1,089

Проблем није зауставио производњу у РБМ-у

На пријемној катарци транспортне траке “07”, која води до најудаљеније и најхладније радне локације Рудника бакра Мајданпек, дошло је до лома приликом померања одлагача ради формирања нове гомиле јаловине. – Санација почела у Производним услугама РБМ-а
РБМ
. – Ледени дани и олујно снежно невреме које са мањим или снажнијим ударима ветра траје већ пуне две недеље, посебно на Ујевцу, најудаљенијој и најхладнијој радној локацији Рудника бакра Мајданпек, данас је довело до застоја у раду одлагача транспортног система “Фазе 1”.
У трећој смени на транспортном систему „Ф 1“ за јаловину, на пријемној катарци транспортне траке „Т 07“ одлагача, приликом померања одлагача за формирање нове купе на јаловишту „Ујевац“ дошло је до лома дела пријемне катарке и њеног пада на тло. Том приликом нису оштећене транспортне траке и електроинсталација – каже Бранислав Томић, директор РБМ-а.

Санација је већ започета и обављају је радници РБМ-а у радионици Производних услуга који настоје да у најкраћем могућем року проблем реше – кажу у мајданпечком руднику. Притом наводе да су на јаловишту у време померања одлагача, временске прилике биле веома неповољне, јер је дувао изузетно јак ветар.
Благоје Спасковски, генерални директор РТБ Бор, са сарадницима, током преподнева се на Ујевцу уверио да се предузимају потребне мере како би се последице што пре санирале, а “Фаза 1”, од изузетног значаја за одлагање јаловине, оспособила за рад.
У Руднику бакра Мајданпек, и поред овог проблема, производња није заустављена. Рад се наставља пуним капацитетом, иако је отежан због неповољних временских прилика.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Мајданпек

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…